![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Spenótos tortillalap: látványos és gyors megoldás kenyér helyett
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A tortillalap az egyik nagy kedvencem, hiszen villámgyorsan elkészül és tökéletesen helyettesíti a kenyeret, lehet szendvicsalap, betölthetjük, ehetjük mártogatós mellé.
Ráadásul nem is szárad ki olyan könnyen, napokig finom és puha. Persze a házi kenyérnek nincsen párja, de azért az idő- és munkaigényes, nem mindig fér bele, a tortillát viszont körülbelül 20 perc alatt összedobhatjuk.
Egyszerűségében különleges
Nagyon sokféle tortillalap létezik: a sima búzalisztestől kezdve a kukoricalisztesen át egészen a zöldségekkel és fűszerekkel felturbózott verziókig. Ez a lehető legegyszerűbb búzalisztes változat, viszont van benne egy csavar: spenót színesti és ízesíti.
Az ízéhez csak egy kis pluszt ad, a színe viszont gyönyörű lesz, tökéletes vendégváró. Megtölthetjük zöldségekkel, babbal, kukoricával, hússal, tökéletes alap hummuszok vagy más mártogatósok mellé.
Spenótos totillalap
![spenótostortillarecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291022/29102233_f93bcc24dae85023b68237590022a4e2_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm spenót
- 60 milliliter olaj
- 1 teáskanál só
- 3 bögre liszt (sima vagy tönköly)
- 1 teáskanál sütőpor
- 60 milliliter víz
Elkészítés:
A friss spenótot tegyük egy serpenyőbe, 1-2 perc alatt melegítsük át, amíg össze nem esik. Utána hideg vízzel öblítsük át, csöpögtessük le. (Esetleg használjunk fagyasztott spenótot, akkor csak ki kell olvasztani.)
Tegyük a spenótot az olajjal és a sóval egy aprítógépbe, pürésítsük le.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy tálban.
Adjuk a spenótpürét és egy kis vizet a liszthez, addig gyúrjuk, amíg puha tészta nem lesz belőle. Addig és annyi vizet adagoljunk (kb. 60 millilitert), amíg jó állagú nem lesz a tészta.
Csináljunk a tésztából egy golyót, csomagoljuk alufóliába, majd tegyük félre 15-20 percre.
Szedjük a tésztát 6-8 részre attól függően, mekkora tortillákat szeretnénk.
Lisztezzük meg enyhén a munkafelületet, nyújtsuk ki a tésztalapokat 20-25 cm-es vékony körökre.
Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, a tésztalap mindkét oldalát 2-2 percig süssük.
Babbal, kukoricával, hússal megtöltve, csípős szósszal tálaljuk.
Tegyük a spenótot az olajjal és a sóval egy aprítógépbe, pürésítsük le.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy tálban.
Adjuk a spenótpürét és egy kis vizet a liszthez, addig gyúrjuk, amíg puha tészta nem lesz belőle. Addig és annyi vizet adagoljunk (kb. 60 millilitert), amíg jó állagú nem lesz a tészta.
Csináljunk a tésztából egy golyót, csomagoljuk alufóliába, majd tegyük félre 15-20 percre.
Szedjük a tésztát 6-8 részre attól függően, mekkora tortillákat szeretnénk.
Lisztezzük meg enyhén a munkafelületet, nyújtsuk ki a tésztalapokat 20-25 cm-es vékony körökre.
Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, a tésztalap mindkét oldalát 2-2 percig süssük.
Babbal, kukoricával, hússal megtöltve, csípős szósszal tálaljuk.
Címkék:
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!