Spenótos tortillalap: látványos és gyors megoldás kenyér helyett

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A tortillalap az egyik nagy kedvencem, hiszen villámgyorsan elkészül és tökéletesen helyettesíti a kenyeret, lehet szendvicsalap, betölthetjük, ehetjük mártogatós mellé. 

Ráadásul nem is szárad ki olyan könnyen, napokig finom és puha. Persze a házi kenyérnek nincsen párja, de azért az idő- és munkaigényes, nem mindig fér bele, a tortillát viszont körülbelül 20 perc alatt összedobhatjuk. 

Egyszerűségében különleges

Nagyon sokféle tortillalap létezik: a sima búzalisztestől kezdve a kukoricalisztesen át egészen a zöldségekkel és fűszerekkel felturbózott verziókig. Ez a lehető legegyszerűbb búzalisztes változat, viszont van benne egy csavar: spenót színesti és ízesíti. 

Az ízéhez csak egy kis pluszt ad, a színe viszont gyönyörű lesz, tökéletes vendégváró. Megtölthetjük zöldségekkel, babbal, kukoricával, hússal, tökéletes alap hummuszok vagy más mártogatósok mellé. 

Spenótos totillalap

spenótostortillarecept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 200 gramm spenót
  • 60 milliliter olaj
  • 1 teáskanál
  • 3 bögre liszt (sima vagy tönköly)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 60 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

A friss spenótot tegyük egy serpenyőbe, 1-2 perc alatt melegítsük át, amíg össze nem esik. Utána hideg vízzel öblítsük át, csöpögtessük le. (Esetleg használjunk fagyasztott spenótot, akkor csak ki kell olvasztani.)

Tegyük a spenótot az olajjal és a sóval egy aprítógépbe, pürésítsük le.

Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy tálban.

Adjuk a spenótpürét és egy kis vizet a liszthez, addig gyúrjuk, amíg puha tészta nem lesz belőle. Addig és annyi vizet adagoljunk (kb. 60 millilitert), amíg jó állagú nem lesz a tészta.

Csináljunk a tésztából egy golyót, csomagoljuk alufóliába, majd tegyük félre 15-20 percre.

Szedjük a tésztát 6-8 részre attól függően, mekkora tortillákat szeretnénk.

Lisztezzük meg enyhén a munkafelületet, nyújtsuk ki a tésztalapokat 20-25 cm-es vékony körökre.

Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, a tésztalap mindkét oldalát 2-2 percig süssük.

Babbal, kukoricával, hússal megtöltve, csípős szósszal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük