Isteni finom zöld hummusz friss spenóttal, újhagymával és petrezselyemmel

spenótoshummusz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha már tavasz van, készíts zöld színű hummuszt, amelyben a friss, zsenge spenót dominál.

A hummusz, vagyis a közel-keleti csicseriborsókrém rengetegféle ízben készülhet, a klasszikus receptet gazdagíthatod kápia paprikával, petrezselyemmel, céklával, spenóttal, lényegében szinte bármilyen zöldséget vagy friss zöldfűszert belekeverhetsz, amit szeretsz. 

Ami viszont minden hummusz kötelező eleme, az a csicseriborsó - ez lehet konzerv vagy főtt -, a tahini, az olívaolaj, a fokhagyma, a citrom és gyakran a római kömény. Ezt az alapot aztán bátran variálhatod: mi most tavaszi változatban készítettük, nem csak a színe váltott zöldre, még frissebb, finomabb is lett.

Spenótos hummusz

spenótoshummusz2

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 450 gramm csicseriborsó (konzerv)
  • 60 gramm tahini
  • 30 milliliter olívaolaj
  • 40 gramm spenót (leveles)
  • 1 evőkanál petrezselyem (friss)
  • 1 darab citrom
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 teáskanál római kömény
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót szűrjük le, de tegyünk félre a levéből fél decit.

A fokhagymát pucoljuk meg, az újhagymát vágjuk össze. A citromnak facsarjuk ki a levét, a petrezselymet aprítsuk össze.

Tegyünk mindent egy aprítógépbe, majd pürésítsük krémesre. Ha szükséges, a félretett csicseris lével hígítsuk.

Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk. Tegyük hűtőbe tálalásig.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük