Friss, ropogós spenótsaláta céklával és dióval, amitől még a diéta is boldogság lesz
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A legtöbb zöld saláta kiábrándítóan íztelen, állagtalan, jellegtelen, szomorú, diétás időkre emlékezteti az embert, a spenót viszont egyáltalán nem ilyen. Van tartása, harapnivaló állaga, jellegzetes íze, a kedvenc zöld levelem mind közül.
Különösen szeretem sült zöldségekre vagy mellé, de bármilyen saláta alapjának nagyon jó. Klasszikus párosai a cékla, a narancs, de nagyon gyakran teszik egy tányérra édes gyümölcsökkel, eperrel, almával, gránátalmával, télen mazsolával is.
Egészséges és finom
Mióta tudjuk, hogy mennyivel több zöldséget kellene ennünk naponta, sőt, azt is, hogy ennek a zöldségmennyiségnek egy része mindig valamilyen zöld kellene, hogy legyen, még menőbb nálunk a spenót. Ráadásul ha nem is annyira egészséges, hogy olyan izmokat növesszünk tőle, mint Popeye, azért tényleg szép tápanyagtartalma van, legalábbis biztosan szebb, mint egy adag szomorú, ízetlen jégsalátának.
Most friss, ropogós céklával és kecskesajttal került párba, de nem csak azért, mert nagyon szépek együtt. Ment még rá mazsola és dió is - nem lehetett abbahagyni, de szerencsére ezt annyira nem is kell.
Spenótsaláta céklával
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm bébispenót
- 2 fej cékla
- 2 marék dió
- ízlés szerint puha, sós, morzsolható sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só
- 1 marék mazsola
Elkészítés:
Fotó: Ács Bori/Sóbors