![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Friss, ropogós spenótsaláta céklával és dióval, amitől még a diéta is boldogság lesz
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A legtöbb zöld saláta kiábrándítóan íztelen, állagtalan, jellegtelen, szomorú, diétás időkre emlékezteti az embert, a spenót viszont egyáltalán nem ilyen. Van tartása, harapnivaló állaga, jellegzetes íze, a kedvenc zöld levelem mind közül.
Különösen szeretem sült zöldségekre vagy mellé, de bármilyen saláta alapjának nagyon jó. Klasszikus párosai a cékla, a narancs, de nagyon gyakran teszik egy tányérra édes gyümölcsökkel, eperrel, almával, gránátalmával, télen mazsolával is.
Egészséges és finom
Mióta tudjuk, hogy mennyivel több zöldséget kellene ennünk naponta, sőt, azt is, hogy ennek a zöldségmennyiségnek egy része mindig valamilyen zöld kellene, hogy legyen, még menőbb nálunk a spenót. Ráadásul ha nem is annyira egészséges, hogy olyan izmokat növesszünk tőle, mint Popeye, azért tényleg szép tápanyagtartalma van, legalábbis biztosan szebb, mint egy adag szomorú, ízetlen jégsalátának.
Most friss, ropogós céklával és kecskesajttal került párba, de nem csak azért, mert nagyon szépek együtt. Ment még rá mazsola és dió is - nem lehetett abbahagyni, de szerencsére ezt annyira nem is kell.
Spenótsaláta céklával
![spenót-cékla-saláta](https://kep.index.hu/1/0/2918/29184/291840/29184061_a116bf1e006b11523be27dd17cc870f2_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm bébispenót
- 2 fej cékla
- 2 marék dió
- ízlés szerint puha, sós, morzsolható sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só
- 1 marék mazsola
Elkészítés:
Fotó: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!