Spenóttal és tejszínnel sült csirkemell: sok sajt pirul a tetején

11
Nyomtatás
spenotos-csirkemell
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Valódi ízbomba az így készült csirkemell, hiszen spenót, rengetegféle sajt és tejszín is gazdagítja, ráadásul nagyon szaftosan kerül ki a sütőből.

Az így készült csirkemell isteni finom, csak szeretni lehet: a tejszín és a rengeteg sajt szaftosan tartja, míg a fűszerek, a spenót és az aszalt paradicsom pluszízzel ruházzák fel. Ez a toszkán recept valódi ízbomba, mindenképp próbáld ki, adj egy esélyt a csirkemellnek ebben a formában!

Az étel lelke a spenótos alap: ebben – a zöldség mellett – krémsajt, tejszín, parmezán, mozzarella és sok-sok fűszer találkozik, amelyek együtt nagyon ízletessé teszik az amúgy natúr, kissé unalmas csirkemellet. Mi több, krémessé és szaftossá is varázsolják, így nem kell félned attól, hogy cipőtalpként kerül ki a sütőből. 

Spenóttal és tejszínnel sült csirkemell

spenotos-csirkemell2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db csirkemellfilé
  • 100 g bébispenót
  • 90 g krémsajt
  • 1 dl zsíros tejszín (30-40%-os)
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. chilipehely
  • 0.5 tk. bors
  • 0.5 tk. oregánó
  • 0.5 tk. bazsalikom
  • 30 g parmezán
  • 200 g aszalt paradicsom (olajban)
  • 200 g mozzarella sajt
  • a tetejére friss petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A spenótot alaposan mossuk át, majd dobjuk forró serpenyőbe, és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg. 

Az összeesett spenótot keverjük össze a krémsajttal és a tejszínnel. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, negyed tk. sót, a chilit, a borsot, az oregánót és a bazsalikomot. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt és a reszelt mozzarella felét.

A csirkemellfiléket vágjuk hosszában félbe, majd fektessük őket egy olajjal kikent jénaiba vagy kerámia sütőtálba. Szórjuk rá a maradék 3/4 tk. sót. Oszlassuk el a tetején a spenótos keveréket, majd tegyünk rá szárított paradicsomot. Locsoljunk rá a szárított paradicsom olajából 1 evőkanálnyit. Oszlassuk el a tetején a maradék mozzarellát.

Toljuk a sütőbe 35-40 percre, míg a hús átsül, és a sajt szépen megpirul rajta. Ha a sajt túlzottan pirulna, fedjük le alufóliával, úgy süssük tovább.

Rögtön, rizzsel kínáljuk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon