Vajas, citromos mártásban sült csirkemell: szaftos és ízletes fogás
A látványos fogás bármelyik étterem kínálatában megállná a helyét, így ha valami különlegessel kedveskednél a szeretteidnek, akkor ez a tökéletes választás.
Legyen szó hétköznapi vacsoráról vagy különleges alkalomról, a citromos csirkemell nyáron mindig sikert arat.
Akárcsak más esetben, a pácolás ezúttal is sokat dob a száraz húson, hiszen kevésbé szárad ki sütés közben, és az íze is sokkal izgalmasabb lesz. A citromhoz és a rozmaringhoz a mustár és a fokhagyma is illik.
Amennyiben kéznél van a grill, azon is megsütheted, jót tesz neki a kicsit füstös íz. Grill híján pedig mehet a sütőbe. Kínálhatjuk friss, nyári salátákkal vagy grillezett zöldségekkel.
A citromokat karikázzuk fel. Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, egy kevés apróra vágott rozmaringot, sót, borsot és a mustárt. Kenjük be a páccal a csirkemelleket. Tegyünk citromkarikákat a húsra, hogy jól átjárhassa.
Fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, de a legjobb, ha egy éjszakát pácolódik.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A csirkemelleket helyezzük zsiradékkal kikent tepsibe. Rakjuk melléjük a rozmaringot és a maradék citromot. Fedjük le alufóliával, és süssük meg körülbelül 40 perc alatt. Az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, hogy a csirke és a citromkarikák szépen megpiruljanak.
Grillen oldalanként hat-nyolc perc alatt sülnek át a csirkemellek.
Tálaláskor díszítsük friss rozmaring- vagy bazsalikomágakkal és grillezett citromkarikákkal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu