Omlós csirkemell tejszínes-gombás szószban: kiadós és nagyon finom
A tejszínes szószba a hús mellé gomba és borsó is kerül, így lesz igazán tartalmas és fenséges.
A krémes és ízletes Stroganoff-csirke sokféle recept szerint kipróbálható: van, aki tejszínnel vagy borral dobja fel, de gombával vagy póréhagymával is gyakran kerül a tányérra. Ha már gomba, akkor ne csak csiperke, laskával keverve is érdemes kipróbálni a fogást.
A Stroganoff mellé gyakran rizs vagy tészta kerül, pedig sült krumplival vagy krumplipürével is remek választás. A szaftos ételt ropogós bagettel tunkolva is élmény elfogyasztani.
A húst vágjuk tetszőleges csíkokra. A megtisztított gombákat tetszőlegesen daraboljuk fel.
Egy magas falú serpenyőben vagy edényben olvasszuk fel a vajat, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk fehéredésig, közben fűszerezzük sóval és borssal. Ezután a húst szedjük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
A megtisztított és tetszőlegesen felszeletelt hagymát dobjuk a serpenyőbe a gombákkal és a fokhagymával együtt, és pirítsuk 8-10 percig.
Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, mustárt, és öntsük rá az alaplét. A húst is tegyük vissza, majd a tejfölt is keverjük a raguhoz, és főzzük még 10-15 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu