Omlós csirkemell tejszínes-gombás szószban: kiadós és nagyon finom

Tejszínes, omlós csirkemell gombával cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tejszínes szószba a hús mellé gomba és borsó is kerül, így lesz igazán tartalmas és fenséges.

A tejszínes ragukat szinte mindenki szereti. Ezeket az ételeket csirke- vagy pulykahúsból szokás készíteni, és mindig kerülhet bele valamilyen szezonális zöldség is. Az ízesítésnél érdemes bizalmat szavazni a friss fűszernövényeknek, én most csak petrezselymet használtam, de tárkonnyal vagy kaporral is nagyon finom.

A tejszínes csirkemell tipikusan olyan étel, amely frissen készítve az igazi: a kész fogás rizzsel és tésztával is kínálható, de friss, ropogós bagettel is jólesik.

Tejszínes, omlós csirkemell gombával

Tejszínes, omlós csirkemell gombával ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál fekete őrölt bors
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • kevés olaj
  • 1 darab póréhagyma
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg borsó
  • 1 dl víz vagy alaplé
  • 3 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre, majd sózzuk mindkét oldalán.

A lisztet mérjük tálba vagy tányérra, majd keverjük hozzá a fűszerpaprikát, borsot és a fokhagyma-granulátumot. Ezután a hússzeleteket forgassuk meg a fűszeres lisztben, és egy magas falú serpenyőben vagy edényben, kevés olajon süssük 2-3 percig oldalanként. Utána szedjük tányérra, és tegyük félre.

A vékonyan felszeletelt póréhagymát dinszteljük 2-3 percig abban a serpenyőben, amelyben a hús is készült, ha szükséges, kevés olajat is öntsünk alá. Ezután dobjuk rá a gombát, és pirítsuk 8-10 percig, majd a borsót keverjük hozzá, és a húst is tegyük vissza a serpenyőbe. Ezután öntsük rá a vizet vagy az alaplét, majd 5-8 perc után a tejszín is mehet a húsra és zöldségekre. Körülbelül 5-8 percig főzzük még, majd petrezselyemmel megszórva, tészta vagy rizs mellé kínáljuk.

Tipp az elkészítéshez:

- A liszthez chilipelyhet is lehet keverni.

- A tejszínhez 1 marék reszelt parmezán is kerülhet.

- Gomba és a borsó helyett kelbimbó, brokkoli vagy spenót is használható.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük