Húszperces tészta sült csirkével és sajtszósszal – Laktató vacsora pillanatok alatt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Elindult az iskola, újra rohanósak a hétköznapok, úgyhogy nem mindegy, milyen gyorsan tudsz finom és tápláló vacsorát készíteni.
A tészta is lehet laktató, ráadásul úgy, hogy közben elegendő energiával és tápanyaggal látod el a szervezeted. Érdemes sült csirkét keverni a szószba, úgy biztosan jóllaksz tőle és még fehérjét is veszel magadhoz.
Rohanós napokon igenis fontos, hogy minél hamarabb tudj enni és ne kelljen órákat tölteni a konyhában. A csirkét előre is megsütheted és változatosan használhatod fel a szószokhoz. Ahogy ehhez az egylábasos csirkés-borsós tésztához is csak elősütött húsra van szükséged, utána már nagyon hamar készen van. Az összeállított tésztát sütőben is sütheted, ezt a cukkinis-paradicsomos változatot sok sajttal készítsd.
Ha amúgy is sajtrajongó vagy, akkor az alábbi verziót neked találták ki, gyakorlatilag sajtszószt kell főznöd, amelyhez csak keverd hozzá a csirkemellet, aztán már eheted is.
Sajtszószos tészta sült csirkével
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm csirkemell
- 450 gramm száraztészta (spagetti vagy szélesmetélt)
- 2 evőkanál olaj
- 400 gramm sajt (zsíros)
- 120 milliliter tej
- 500 milliliter csirkealaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkét vágjuk csíkokra. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, pirítsuk meg rajta a csirkecsíkokat, majd szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le, a főzővizéből egy keveset tegyünk félre.
A sajtot kockázzuk fel.
Egy lábasban addig melegítsük a tejet és a sajtkockákat, amíg utóbbi elolvad. Öntsük hozzá a csirkealaplevet és a tészta főzővizéből fél bögrével, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon főzzük 8-10 percig, amíg a szósz a felére nem redukálódik. Forgassuk hozzá a csirkét, a legvégén a tésztát.
Azonnal, forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images