Tartalmas cukkinicsónak bulgurral: mesésen krémes a paradicsomtól
Készíts töltött cukkinit kicsit másképp: a szokásos rizs helyett használj bulgurt, és ezzel emeld többszörösére az étel rosttartalmát!
Ezek a mennyei cukkinihasábok fűszeres panírt kapnak, és a pankomorzsától lesznek elképesztően ropogósak. Alig telik pár percbe az előkészítésük, a munka többi részét pedig a sütő végzi.
Nemcsak egy nagyon finom, de egészséges köretet is kapsz, hiszen a sütéshez mindössze 1-2 evőkanál olajra van szükség. A hasábokat fogyaszthatod köretként, vagy akár önmagukban valamilyen krémes, fűszeres mártogatós mellé. Ez a fokhagymás-zöldfűszeres kence például remekül illik hozzá.
Egy tálban keverjük össze a morzsát, a fűszereket, a fokhagyma-granulátumot, a sót és a borsot, és tegyük félre.
Készítsük a szójaitalt és a lisztet két külön tálkába, majd először forgassuk a cukkinihasábokat a lisztbe, majd mártsuk a szójaitalba, végül pedig hempergessük a fűszeres pankomorzsába.
Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, fújjuk le (vagy kenjük be) olajspray-vel, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt süssük őket aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu