![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ropogós, aranybarnára sült, fűszeres hagyma: virágalakban lesz igazán mutatós
![sülthagyma2](https://kep.index.hu/1/0/4241/42411/424111/42411124_3237232_80bbe8bea5a539cd4d18ab5670d1bdc1_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A ropogós bundát szinte bármilyen fűszerrel gazdagíthatod, de még sima só, bors ízesítéssel is mennyei lesz.
Ha szereted a hagymát, kötelező kipróbálnod az alábbi receptet, a ropogós bundában sült zöldség mennyei, belül egészen krémesre sül. A titka a formázásban rejlik, ugyanis virág alakúra kell vágni a hagymát, így a rétegek közé is bekerül a fűszeres liszt, isteni finom lesz. A másik trükk, hogy duplán kell bundázni a zöldséget, így alakul ki a vastag és ropogós réteg a külsején.
A hagymát fűszeres lisztbe, majd tojásos tejbe kell mártani, utána ismét a lisztbe, olyan lesz, mintha tészta borítaná. A lisztet szinte bármivel fűszerezheted, legyen az paprika, chili, zöldfűszerek, fokhagymapor, rád van bízva az ízesítés.
A ropogósra sült hagymát szedd gerezdjeire, majd valamilyen tejfölös vagy joghurtos mártogatóssal kínáld.
Sült hagyma
![sülthagyma](https://kep.index.hu/1/0/4241/42411/424111/42411158_2abed120c60e4d563e092b16ca6b2e99_wm.jpg)
Hozzávalók 1 darabhoz
- 1 nagy fej fehér hagyma
- 220 gramm liszt
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk cayenne-bors
- 0.25 tk római kömény
- 1 tk oregánó
- 0.5 tk só
- ízlés szerint bors
- 2 darab tojás
- 150 ml tej
- olaj (sütéshez)
Elkészítés:
Formázzuk a hagymát virág alakúra, itt tudod megnézni az 5. másodperctől, hogy hogyan.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a fűszereket.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást és a tejet.
Tegyük a hagymát egy tányérra a vágott felével felfelé, majd kanalazzuk rá a lisztes keveréket, figyeljünk rá oda, hogy minden résbe és szeletre bőven jusson belőle. Rázzuk le a felesleget.
Tegyük a hagymát a vágott felével lefelé a tejes-tojásos keverékbe, szintén úgy, hogy vonja be mindenhol, majd csepegtessük le és tegyük vissza a lisztbe. Szórjuk be ismét mindenhol liszttel, rázzuk le a felesleget. Tegyük a hűtőbe 10 percre, közben forrósítsunk bő olajat (kb. 1 litert) egy mélyebb serpenyőben/tálban, míg 200 fokos nem lesz.
Vegyük ki a hagymát a hűtőből, rázzuk le róla a felesleges lisztet.
Tegyük a hagymát a vágott felével lefelé a forró olajba, süssük 8-9 percig, míg aranybarna nem lesz, félidőnél fordítsuk meg.
Egy lukacsos kiszedővel vegyük ki az olajból, tegyük papírtörlőre. Forrón, mártogatóssal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!