
Aranybarnára sült, omlós kacsacomb kakukkfűvel fűszerezve – Jó ropogós lesz a bőre

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
A legtöbb családban a kacsahús különlegesebb napokon kerül az asztalra - főleg ünnepekkor esik rá a választás.
A kacsa legkedveltebb része a combja, amely akkor igazán finom, ha a bőre szép pirosra, ropogósra sül, a hús pedig leomlik a csontról. A kacsát úgy érdemes sütni, hogy előtte a bőrét beirdalod - csak só, bors, semmi felhajtás, a végeredmény mégis tökéletes lesz.
Természetesen sokféleképpen készülhet a kacsa, jól illik hozzá a narancs, rozmaring vagy a kakukkfű. Ha már a karakteres kakukkfűre esett a választás, akkor mellé kömény is kerüljön a húsra. A pirosra sült, omlós hús mellé krumplis köret és lilakáposzta illik a legjobban.
Sült kacsacomb kakukkfűvel

Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab kacsacomb
- ízlés szerint só
- 2 teáskanál kömény
- 2 ág kakukkfű
Elkészítés:
A combokat tisztítsuk meg, majd alaposan dörzsöljük be sóval és köménnyel, utána fektessük tepsire. A leöblített kakukkfüvet szedjük leveleire, finomra vágva szórjuk rá a combokra. Kevés vizet (körülbelül 125 millilitert) öntsünk a kacsa alá, majd 180 fokra előmelegített sütőben 90 percig süssük, miközben a saját kisült zsírjával locsolgatjuk a húst.
Fotó: Getty Images