A leggyorsabb sült krumpli mikróban sütve – Tökéletesen ropogós lesz
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
Előfordul, hogy égető vágyat érzünk egy tál sült krumpli iránt, de nem szeretnénk a boltig sem lemenni érte.
Bizonyos időközönként megkívánunk nem feltétlenül egészséges ételeket. Az egyik ilyen a sült krumpli, amelyet nemcsak köretként, hanem önmagában is szívesen fogyasztunk.
Az én kedvencem a vékony krumpliszelet, minél vékonyabb, annál ropogósabb. Ezt meg is lehet vásárolni előre csomagolva, de egyrészt környezettudatossági szempontból sem túl szerencsés választás, másrészt tele van adalékanyaggal és még drága is.
Ha nagyon ránk tör a vágy, sokkal olcsóbban, ráadásul nagyon gyorsan, akár a mikrohullámú sütőben is szuper ropogós sült krumpli készíthető.
Sült krumpli mikróban
Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 evőkanál olaj
- 4 darab krumpli
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A krumplit alaposan mossuk, hámozzuk meg, majd vágjuk egészen vékony szeletekre. Az olajat öntsük egy zárható zacskóba, tegyük bele a krumpliszeleteket, majd jó alaposan rázzuk össze.
Egy nagy tálat kenjünk ki olajjal, majd az aljára egy sorba rendezzük el a krumpliszeleteket. A lényeg, hogy ne legyenek a szeletek egymáson, inkább süssük több adagban. Tegyük a mikrohullámű sütőbe, majd a legmagasabb fokozaton süssük 3-5 percig. Vegyük ki a krumplit a tálból, ízlés szerint sózzuk meg. Ismételjük meg a többi adaggal is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!