Pirult, ízes téli zöldségek sütőben sütve: isteni krémes a belsejük
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A recept nyugodtan alakítható, variálható a kamránk függvényében, bármilyen téli zöldségből isteni finom lesz.
Nem sok egyszerűbb recept van annál, minthogy különböző zöldségeket tepsibe szórunk, fűszerezünk, majd aranybarnára sütünk. A zöldségek ízesek, pirultak, belül pedig nagyon krémesek lesznek.
Egyedül annyi dolgunk van ezzel a fogással, hogy megpucoljuk és összedaraboljuk a zöldségeket és kikeverjük az öntetet. Fontos, hogy az olívaolajos-balzsamecetes szósz mindenhol egyenletesen vonja be a zöldségeket.
A recept nyugodtan variálható, édesburgonya helyett használhattok sütőtököt, mehet bele fehérrépa, de akár kaliforniai paprikával is gazdagítható, lényegében bármivel, ami éppen van otthon.
Sült téli zöldségek
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy darab cékla
- 2 darab édesburgonya
- 1 darab lilahagyma
- 3 darab répa
- 250 gramm kelbimbó
- 1 nagy darab sütni való burgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 6 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A zöldségeket pucoljuk meg, vágjuk össze kockákra vagy hasábokra, a lilahagymát negyedekbe, a kelbimbókat félbe.
Az összedarabolt zöldségeket borítsuk egy nagy tepsire vagy két kisebbre, fontos, hogy ne fedjék egymást a zöldségek.
Az olívaolajat, balzsamecetet, zúzott fokhagymát, sót és borsot keverjük össze, majd öntsük a zöldségekre. Alaposan keverjük össze a zöldségeket és az öntetet, hogy a balzsamecetes mártás mindenhol bevonja őket.
Toljuk a tepsit a sütőbe, 35-40 percig süssük, körülbelül az idő felénél forgassuk át őket.
Fotó: Getty Images