Pirult, ízes téli zöldségek sütőben sütve: isteni krémes a belsejük

sültzöldségek2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A recept nyugodtan alakítható, variálható a kamránk függvényében, bármilyen téli zöldségből isteni finom lesz.

Nem sok egyszerűbb recept van annál, minthogy különböző zöldségeket tepsibe szórunk, fűszerezünk, majd aranybarnára sütünk. A zöldségek ízesek, pirultak, belül pedig nagyon krémesek lesznek.

Egyedül annyi dolgunk van ezzel a fogással, hogy megpucoljuk és összedaraboljuk a zöldségeket és kikeverjük az öntetet. Fontos, hogy az olívaolajos-balzsamecetes szósz mindenhol egyenletesen vonja be a zöldségeket.

A recept nyugodtan variálható, édesburgonya helyett használhattok sütőtököt, mehet bele fehérrépa, de akár kaliforniai paprikával is gazdagítható, lényegében bármivel, ami éppen van otthon. 

Sült téli zöldségek

sültzöldségek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy darab cékla
  • 2 darab édesburgonya
  • 1 darab lilahagyma
  • 3 darab répa
  • 250 gramm kelbimbó
  • 1 nagy darab sütni való burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 6 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A zöldségeket pucoljuk meg, vágjuk össze kockákra vagy hasábokra, a lilahagymát negyedekbe, a kelbimbókat félbe. 

Az összedarabolt zöldségeket borítsuk egy nagy tepsire vagy két kisebbre, fontos, hogy ne fedjék egymást a zöldségek. 

Az olívaolajat, balzsamecetet, zúzott fokhagymát, sót és borsot keverjük össze, majd öntsük a zöldségekre. Alaposan keverjük össze a zöldségeket és az öntetet, hogy a balzsamecetes mártás mindenhol bevonja őket.

Toljuk a tepsit a sütőbe, 35-40 percig süssük, körülbelül az idő felénél forgassuk át őket.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük