Majonézes sültkrumpli-saláta: a ropogósra sült burgonya a lelke

5
Nyomtatás
sultkrumpli-salata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sült krumplit mindenki szereti, de mi lenne, ha egy kicsit izgalmasabbá tennénk? Ez a saláta a tökéletes példa arra, hogyan lehet egy egyszerű köretből laktató, ízekben gazdag fogást varázsolni.

A ropogós burgonyaszeletek krémes, joghurtos, majonézes öntettel találkoznak, amit friss zöldségek tesznek igazán könnyeddé és üdítővé. Tökéletes kiegészítője lehet egy grillpartinak, de akár magában is laktató fogás.

@sobors.hu Sültkrumpli-saláta: a ropogós burgonya találkozása a friss majonézes öntettel.A sült krumplit mindenki szereti, de mi lenne, ha egy kicsit izgalmasabbá tennénk? Ne hagyd ki! Kattints a bio linkre, és fedezd fel a legfrissebb videóinkhoz tartozó, ínycsiklandó recepteket a weboldalon! #fyp #sobors #recept #mutimiteszel #nekedbelegyen #foryoupagе #egyszerűrecept #ropogosburgonya #sultkrumplisalata #sultkrumpli #ebed ♬ eredeti hang – Sóbors.hu - Sóbors.hu

Gyorsan elkészíthető, mégis különleges, így akár egy hétköznapi vacsorát is feldobhatunk vele, vagy könnyed ebédet.

Sültkrumpli-saláta

sultkrumpli-salata

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g natúr joghurt
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. majonéz
  • 0.5 tk. szerecsendió
  • 1 db citrom leve
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kg krumpli
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sültkrumpli-saláta elkészítését kezdjük az öntettel: keverjük össze egy tálban a natúr joghurtot, a mustárt, a majonézt, a citromlevet, majd fűszerezzük szerecsendióval, sóval és borssal.

A kígyóuborkát mossuk meg, majd vágjuk kis darabokra, a lila hagymát tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.

A petrezselymet szintén öblítsük le, majd lecsepegtetés után aprítsuk fel.

Végezetül az uborkát, a hagymát és a petrezselymet is adjuk az öntethez.

A burgonyát hámozzuk meg, majd tegyük fel bő, sós vízben főni. Amikor már puha, vegyük le a tűzről és helyezzük sütőpapírra.

Egy vastag falú pohár segítségével nyomjuk össze a krumplikat, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre, ameddig ropogósra és aranybarnára nem sülnek.

Utolsó lépésként keverjük össze a sült krumplit az öntettel és a zöldségekkel, majd helyezzük a hűtőszekrénybe negyedórára.

Ez követően pedig már tálalhatjuk is.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon