
Villámgyors krumplis köret a horvátoktól: tartalmas és tápláló
Hogyha Horvátországban jársz, sok más mellett a blitvát is feltétlenül kóstold meg! Ez egy egyszerű és olcsó köret, így kis költségvetésből is csodás étel születik.
A ropogós burgonyaszeletek krémes, joghurtos, majonézes öntettel találkoznak, amit friss zöldségek tesznek igazán könnyeddé és üdítővé. Tökéletes kiegészítője lehet egy grillpartinak, de akár magában is laktató fogás.
Gyorsan elkészíthető, mégis különleges, így akár egy hétköznapi vacsorát is feldobhatunk vele, vagy könnyed ebédet.
A sültkrumpli-saláta elkészítését kezdjük az öntettel: keverjük össze egy tálban a natúr joghurtot, a mustárt, a majonézt, a citromlevet, majd fűszerezzük szerecsendióval, sóval és borssal.
A kígyóuborkát mossuk meg, majd vágjuk kis darabokra, a lila hagymát tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.
A petrezselymet szintén öblítsük le, majd lecsepegtetés után aprítsuk fel.
Végezetül az uborkát, a hagymát és a petrezselymet is adjuk az öntethez.
A burgonyát hámozzuk meg, majd tegyük fel bő, sós vízben főni. Amikor már puha, vegyük le a tűzről és helyezzük sütőpapírra.
Egy vastag falú pohár segítségével nyomjuk össze a krumplikat, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre, ameddig ropogósra és aranybarnára nem sülnek.
Utolsó lépésként keverjük össze a sült krumplit az öntettel és a zöldségekkel, majd helyezzük a hűtőszekrénybe negyedórára.
Ez követően pedig már tálalhatjuk is.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu