![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Villámgyors, selymes sültpaprika-krémleves – Ha sűrűbbre sikerül, szósznak is szuper
![sültpaprika krémleves cover](https://kep.index.hu/1/0/3368/33682/336824/33682463_2579935_140365e6812e62145a95316dff19a3c8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A kápia paprika az egyik legfinomabb paprikafajta, nyersen is, de sütve egyenesen tökéletes.
Ha csak tehetem, veszek egy nagyobb adag kápia paprikát, mert már a színe is felvidít. Egy részét szendvicsbe, salátába teszem, a másikat viszont sütőben készítem el, mert a sült paprika valami egészen különleges étel, főleg kápiából.
Innen már csak egy lépés a krémleves, amely kicsit füstös ízű, de a tejszíntől krémes lesz. Aki szeretné, tejszín helyett tehet bele fetát is, de azt csak a végén morzsolja bele a kész levesbe. Ha a levesünk sűrűbb lesz, akkor akár egy könnyed tésztaszósz is lehet belőle.
Sültpaprika-krémleves
![sültpaprika krémleves recept](https://kep.index.hu/1/0/3368/33682/336824/33682493_d17e46f92c5e5229acce6c61c21f6d0e_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm kápia paprika
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 200 milliliter tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 400 milliliter zöldségalaplé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A paprikákat jól mossuk meg, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, süssük 30 percig. Vegyük ki, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, húzzuk le a héját, illetve a magokat is kaparjuk ki belőle.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk nagyon apróra. Egy lábasban melegítsünk olajat, dinszteljük meg. Adjuk hozzá a paprikákat, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre, öntsük rá a tejszínt, hagyjuk, hogy még egyet rottyanjon.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!