4 hozzávalós, lisztmentes brownie banánból: pár perc alatt kész
Mint azt a neve is jelzi, ez nem egy hagyományos brownie-recept, viszont nagyon könnyű elkészíteni, és elképesztően lágy lesz a tésztája.
Egy jó brownie-recept kincset ér. Éppen ezért, minden valamire való háziasszonynak van, vagy kell, hogy legyen egy a tarsolyában, amit bármikor elő tud rántani abból a bizonyos farzsebből.
És ha már az alapok megvannak, miért is ne bolondíthatnánk meg egy kis Baileysszel? A Super Bowl alkalmából az amerikaifutball-labda formájára vágtuk ki a süteményt, majd a csokoládémázba kevertük a krémlikőrt.
Készítsük el brownie-t az itt található alaprecept alapján, a fentebb megadott hozzávalók felhasználásával.
A megsült brownie-ból vágjunk ki egy ovális, hegyes végű, amerikaifoci-labdára emlékeztető nyomóformával annyi focilabdát, amennyi csak kijön a sütiből. Ezután tegyük őket egy sütőrácsra hűlni.
Készítsük el a csokoládémázat. Ehhez vegyünk elő egy mélyebb, hőálló tálat. Tegyük bele a csokoládécseppeket, és tegyük be a mikróba kb. 40-60 mp-re, vagy amennyi idő alatt krémes állagúra olvad a csokoládé.
Öntsük hozzá a tejszínt, hagyjuk 3 percig állni, majd addig keverjük, amíg homogén, krémes állagú nem lesz. Ezután adjuk hozzá a Baileyst is és keverjük simára.
A focilabda alakú brownie-kat egyesével mártsuk bele a csokoládés mázba, majd tegyük vissza a rácsra, vagy egy sütőpapírral bélelt tálcára, és 30 percre tegyük a hűtőbe.
Amíg a csokoládémáz megszilárdul, készítsük el a fehér színű díszítéshez is a mázat. Ehhez egy kis tálban keverjük csomómentesre a porcukrot és a tejet, és kanalazzuk nyomózsákba. (Olyant használjunk, aminek a végén csak egészen apró a lyuk.)
Ezután rajzoljuk meg a focilabdák mintáját, majd tegyük vissza a sütit a hűtőbe kb. 5 percre. A süti ezzel el is készült a nagy döntőre.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu