Isteni kivitorta sütés nélkül: a kekszalapon selymes töltelék terül el

ktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A C-vitaminban gazdag kivi díszítőelemként kerül a torta tetejére, mutatós és nagyon finom lesz a sütemény.

A sütés nélkül készült desszertek mindig óriási sikert aratnak, mind a készítők, mind a fogyasztók körében, hisz ezek a finomságok szinte pillanatok alatt elkészülnek, az előállításuk kevés munkát igényel, a végeredmény pedig csodás. Mutatós tortát is gyárthatsz sütés nélkül, méghozzá olyan szépet, hogy csak ámul az ember, és a finomság ízére sem lesz panasz.

A torta alapja keksz, érdemes vajas, esetleg valamilyen ízesítésűt, mondjuk csokisat vagy fahéjasat darálni, és ezzel kibélelni a forma alját, de sima, daráltan kapható háztartási kekszet is használhatsz. Amikor a krém rákerül az alapra, rakd hűtőbe a tortát, hogy megdermedjen, csak utána díszítsd kivivel. A gyümölcs igazi C-vitamin-bomba, úgyhogy nem érdemes hőkezelni, mert akkor elveszíti minden értékes tulajdonságát.

Sütés nélkül készült kivitorta

ktct

Hozzávalók 8 szelethez

  • 150 g keksz
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 darab tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 7 g habfixáló
  • 1 evőkanál porzselatin
  • 3 evőkanál víz
  • 3 darab kivi
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráljuk le, majd az olvasztott vajjal keverjük egybe.

Egy közepes méretű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és a vajas kekszet szépen oszlassuk el benne.

A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot és a mascarponét. Egy közepes méretű edényben kezdjünk el vizet forralni, amikor már lobog, tegyük fölé az edényt, amelyben a tojássárgája, cukor és a mascarpone van, habverővel keverjük selymes, sima krémmé. A kész krémet fedjük le fóliával, így nem bőrösödik be a teteje, tegyük félre, míg kihűl.

A habtejszínt verjük kemény habbá, menet közben adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a habfixálót.

A porzselatint és a vizet keverjük egybe, majd adjuk a habtejszínes keverékhez.

A krémet és a habtejszínt forgassuk össze, majd öntsük a kekszalapra. A tortát alaposan fedjük le folpackkal, tegyük hűtőbe 3-5 órára, hogy a krémnek legyen ideje dermedni.

A kivit pucoljuk meg, karikázzuk fel.

Pihentetés után a stabil krém tetején tetszőlegesen rendezzük el a kivikarikákat, a tortát tálalásig hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük