![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni kivitorta sütés nélkül: a kekszalapon selymes töltelék terül el
![ktcover](https://kep.index.hu/1/0/4043/40439/404397/40439771_3085997_b878c7caecdbd345c8c6068a1d3a536d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A C-vitaminban gazdag kivi díszítőelemként kerül a torta tetejére, mutatós és nagyon finom lesz a sütemény.
A sütés nélkül készült desszertek mindig óriási sikert aratnak, mind a készítők, mind a fogyasztók körében, hisz ezek a finomságok szinte pillanatok alatt elkészülnek, az előállításuk kevés munkát igényel, a végeredmény pedig csodás. Mutatós tortát is gyárthatsz sütés nélkül, méghozzá olyan szépet, hogy csak ámul az ember, és a finomság ízére sem lesz panasz.
A torta alapja keksz, érdemes vajas, esetleg valamilyen ízesítésűt, mondjuk csokisat vagy fahéjasat darálni, és ezzel kibélelni a forma alját, de sima, daráltan kapható háztartási kekszet is használhatsz. Amikor a krém rákerül az alapra, rakd hűtőbe a tortát, hogy megdermedjen, csak utána díszítsd kivivel. A gyümölcs igazi C-vitamin-bomba, úgyhogy nem érdemes hőkezelni, mert akkor elveszíti minden értékes tulajdonságát.
Sütés nélkül készült kivitorta
![ktct](https://kep.index.hu/1/0/4043/40439/404397/40439789_398ca8070eed427bce86a081e5e6d287_wm.jpg)
Hozzávalók 8 szelethez
- 150 g keksz
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 3 darab tojássárgája
- 100 g cukor
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 7 g habfixáló
- 1 evőkanál porzselatin
- 3 evőkanál víz
- 3 darab kivi
Elkészítés:
A kekszet daráljuk le, majd az olvasztott vajjal keverjük egybe.
Egy közepes méretű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és a vajas kekszet szépen oszlassuk el benne.
A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot és a mascarponét. Egy közepes méretű edényben kezdjünk el vizet forralni, amikor már lobog, tegyük fölé az edényt, amelyben a tojássárgája, cukor és a mascarpone van, habverővel keverjük selymes, sima krémmé. A kész krémet fedjük le fóliával, így nem bőrösödik be a teteje, tegyük félre, míg kihűl.
A habtejszínt verjük kemény habbá, menet közben adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a habfixálót.
A porzselatint és a vizet keverjük egybe, majd adjuk a habtejszínes keverékhez.
A krémet és a habtejszínt forgassuk össze, majd öntsük a kekszalapra. A tortát alaposan fedjük le folpackkal, tegyük hűtőbe 3-5 órára, hogy a krémnek legyen ideje dermedni.
A kivit pucoljuk meg, karikázzuk fel.
Pihentetés után a stabil krém tetején tetszőlegesen rendezzük el a kivikarikákat, a tortát tálalásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!