Sütés nélküli epertorta mascarponés alappal: darált keksz a tésztája
Ha előző este összedobod, másnap csak tálalnod kell ezt az isteni epertortát, a munka nagy részét a hűtő végzi.
Szinte semmi munkával készül ez a krémes, sütés nélküli torta, kezdők is bátran nekiállhatnak! Az alapja egyszerű darált keksz és olvasztott vaj: előbbiből bármilyet használhatsz, legyen az háztartási, vajas vagy akár zabkeksz.
A krém sem bonyolultabb, mascarpone, porcukor és habtejszín keveréke. Utóbbira azért van szükség, mert lágyít a krémsajt töménységén, könnyedebbé teszi azt.
A torta megkoronázása az édes eper: ebből igyekezz hazait választani, szezonban sokkal zamatosabb, mint a görög társai.
Sütés nélküli epertorta
Hozzávalók 8 szelethez
Alap:
- 120 g vaj
- 200 g édes keksz
Töltelék:
- 340 g mascarpone
- 30 g porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 dl habtejszín
- 500 g eper
Elkészítés:
Vajazzunk vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 23 centis pite- vagy tortaformát.
A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg, majd keverjük egybe a kettőt.
Öntsük a morzsát az előkészített formába, nyomkodjuk bele az aljába és az oldalára.
A mascarponét, a porcukrot és a vaníliakivonatot keverjük habosra. A habtejszínt verjük habbá, majd forgassuk bele a mascarponés alapba.
Oszlassuk el a krémet a tésztán, majd tegyük a hűtőbe az egészet legalább 1 órára.
Közben az epret mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre. Rendezzük el a krém tetején ízlés szerint.
Rögtön kínáljuk, vagy tegyük a hűtőbe tálalásig.
-
2024-05-15 07:32:00
-
2024-04-19 08:32:01
-
2024-04-11 08:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!