Krémes, sütés nélküli kókuszos sajttorta: zabkekszes alappal a legjobb

5
Nyomtatás
kokuszos-sajttorta2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az alappal és a krémmel sem lesz sok dolgod, mégis nagyon mutatós és isteni finom tortát tehetsz az asztalra.

Kókuszrajongók, figyelem! Ezt a krémes, sütés nélküli sajttortát csak szeretni lehet, gyerekjáték az elkészítése, és biztosan le fog venni a lábadról. A kókusz dominál a tésztában és a töltelékben is: előbbibe reszelék, utóbbiba krém formájában kerül. 

Alapként bármilyen kekszet használhatsz, lehet az a kedvenc vajas kekszed, kakaós, sima háztartási is, de a picit rostdúsabb desszertért zabkekszet válassz.

Hogy a tortát szépen lehessen szeletelni, stabil legyen a krém, zselatint is keverj bele: a porzselatin használata nem nagy ördöngösség, csak melegítsd össze vízzel, míg elolvad, majd keverd hozzá a krémhez. Az a lényeg, hogy ne forrald, mert akkor elveszíti a zselésítő hatását.

Kókuszos sajttorta sütés nélkül

kokuszos-sajttorta

Hozzávalók 10 szelethez

Tészta:

  • 110 g zabkeksz
  • 50 g kókuszreszelék
  • 2 ek cukor
  • 50 g olvasztott vaj

Krém:

  • 500 g natúr krémsajt
  • 350 g kókuszkrém vagy konzerves kókusztej
  • 3 tk porzselatin
  • 150 g porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Béleljünk ki sütőpapírral egy 20 centis tortaformát/piteformát.

A kókuszreszeléket száraz serpenyőben pirítsuk meg, míg enyhén színt kap.

A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a kókuszreszelékkel, a cukorral és az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk a tésztát az előkészített formába. Tegyük a hűtőbe, míg készítjük a tölteléket.

Ha kókusztejet használunk, kalanazzuk le a sűrű, krémes részét, a kókuszvizet tegyük félre. A kókuszkrémmel nincs külön teendőnk.

A porzselatint szórjuk 5 ek. víz vagy az előzőleg megmaradt kókuszvíz tetejére, hagyjuk állni 10 percig. Utána melegítsük fel alacsony lángon, míg elolvad, de vigyázzunk, ne forrjon. Húzzuk le a tűzről.

A krémsajtot, a kókuszkrémet, a porcukrot és a vaníliát keverjük habosra.

Adjunk pár evőkanál krémsajtos keveréket a zselatinhoz, keverjük el, majd az egészet öntsük vissza a krémbe. Keverjük össze alaposan.

Öntsük a krémet az előkészített tésztára, majd tegyük a hűtőbe legalább 6 órára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon