Sütőben sült csirkemell parmezános bundában – Fűszeres paradicsomszósztól szaftos
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
A rántott csirkét sütőben is elkészítheted, de nem akárhogyan: a szaftosságáról kétféle sajt és paradicsomszósz is gondoskodik.
Ezt a parmezános-zsemlemorzsás bundába forgatott, sütőben sült rántott csirkét Olaszországban készítik előszeretettel. Sokkal kevésbé zsíros, mint a hagyományos változat, viszont a kétféle sajtnak és a paradicsomszósznak köszönhetően elképesztően puha és szaftos lesz. A húst legtöbbször spagettin tálalják, de eheted salátával vagy más körettel is.
A másik nagyon népszerű olasz-amerikai fogás a húsgombócos spagetti, amely nem csak egyszerű, de laktató étel is. Ha pedig hagyományosan szeretnéd megsütni, akkor ezt a fokhagymás-joghurtos bundát próbáld ki, egészen más ízélményt kapsz.
Csirkemell parmezános bundában
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemellfilé
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 40 gramm parmezán (reszelt)
- 2 evőkanál vaj
- 120 gramm mozzarella
- 250 gramm paradicsomszósz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit takarjunk le sütőpapírral.
A zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt keverjük össze egy kisebb tálban. A vajat olvasszuk meg. A csirkemellek mindkét oldalát vékonyan kenjük meg az olvasztott vajjal, majd bundázzuk be a parmezános keverékbe.
Fektessük a húsokat a sütőpapírral bélelt tepsire. Kicsit spricceljük meg olajjal, süssük 25 percig.
Vegyük ki a sütőből, majd kenjük meg paradicsomszósszal a húsok tetejét és szórjuk meg mozzarellával. Süssük további 5-10 percig, amíg a sajt szépen rá nem olvad a tetejére.
Fotó: Getty Images