Szaftos és fűszeres csirkefalatok sütőben sütve - Gyorsan elkészül az alakbarát vacsora

fűszeres csirkemellfalatok cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legegyszerűbb csirkemellet is pikánssá teheted, ha megfelelő mennyiségű és változatos fűszerekkel sütöd.

Ebben a receptben a csirkemell gyönyörűen átveszi a fűszerek zamatát és tökéletesre sül. Nem kell aggódnod, hogy kiszárad vagy ízetlen lesz, ha így készíted. Ráadásul a kis falatokba jobban beissza magát a fűszeres lé, még jobban érvényesül minden egyes harapásnál.

Annyira egyszerű recept, hogyha este jut eszedbe, akkor is el tudod készíteni, biztos, hogy minden lesz hozzá otthon. A csirkemellet sütheted egészben is, de akkor is ügyelj a pácolásra, ez a cukros-fűszeres jól áll neki. A csirkefalatokat pedig be is bundázhatod, de nem kell feltétlen panírba, joghurtosan készítve is isteni lesz. 

Sütőben sült, fűszeres csirkefalatok

fűszeres csirkemellfalatok recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm csirkemell
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál vaj
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 0.5 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 1 csipet cayenne-bors
  • 0.5 teáskanál oregánó (őrölt)
  • 0.5 teáskanál bazsalikom (őrölt)
  • 2 evőkanál csirkealaplé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. 

Egy kisebb tálban keverjük össze a fűszereket és az alaplevet. A csirkemellet kockázzuk fel, majd fektessük egy tűzálló tálba és öntsük rá a fűszeres keveréket. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd forgassuk át, hogy mindenhol beborítsa a pác. Tegyünk a hús tetejére felkockázott vajat. 

Süssük a csirkét 20 percig. 10 perc után forgassuk át, akkor van kész, ha a szélei jól megpirultak. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük