![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szaftos, fűszeres húsgolyók sütőben sütve: nem lesz olajszag a lakásban
![húsgolyó](https://kep.index.hu/1/0/4292/42923/429238/42923830_3276404_a79fddc904548b37243103e4cd58e3f5_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A sokféle zöldfűszer a húsgolyó lelke, de érdemes bele chilit is keverni, hogy picit csípős, pikáns legyen.
Be kell vallanom, nem vagyok sem fasírt-, sem húsgolyórajongó, mindig újabb és újabb receptek után kutatok, hogy megtaláljam a tökéleteset. Azt hiszem, ezúttal sikerült, annyira finom ez a fűszeres húsgolyó, hogy melegen, hidegen, magában, feltétként, minden formában levett a lábamról.
A titka a fűszerekben rejlik, de a vörös- és fokhagyma, illetve a parmezán is rengeteget dob rajta. Ha van rá lehetőséged, friss zöldfűszereket keverj a masszába, de ha nincs ilyen otthon, szárítottal is működik a recept. Bár a chili és a balzsamecet csak opcionális hozzávalók, mindkettőt szívből ajánlom, kicsit csípősen lesz az igazi a húsgolyó.
A recept, amiből kiindultam, pankomorzsát ajánlott a masszába, és mivel volt itthon, én is azt használtam, de kenyérbéllel is dolgozhatsz, ugyanis a morzsának nem a ropogóssága fog érvényesülni, tejben kell áztatni, puhítani.
Sütőben sült húsgolyó
![húsgolyó2](https://kep.index.hu/1/0/4292/42923/429238/42923848_ce17dfbbef4455ceef796e25ad2f3dc7_wm.jpg)
Hozzávalók 25 darabhoz
- 60 gramm pankomorzsa/kenyérbél
- 50 ml tej
- 500 gramm darált seréshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab tojás
- 50 gramm parmezán
- 1 ek petrezselyem (friss)
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tk só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint chilipehely
- 1 tk balzsamecet (elhagyható)
Elkészítés:
A pankomorzsát és a tejet keverjük össze, majd tegyük félre 5-10 percre, míg nagyjából megpuhul a morzsa.
Közben készítsük elő az alapanyagokat: a hagymákat pucoljuk meg, a fokhagymát zúzzuk össze, a vöröset reszeljük le vagy vágjuk nagyon finomra. A parmezánt reszeljük le, a petrezselymet aprítsuk össze.
Adjuk a pankomorzsás-tejes keverékhez az összes többi hozzávalót, dolgozzuk egybe a masszát. Hogy könnyebb legyen formázni, fedjük le, majd tegyük fél-1 órára a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Készítsünk nagyjából 2 evőkanálnyi golyókat a masszából, majd tegyük őket a tepsire. Süssük őket 12-15 percig, félidőnél forgassuk át. Ha kívülről szépen megpirultak, készen vannak, azonnal tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!