Sütőben sült tészta roppanós spárgával: csak dobj mindent a tepsibe

6
spargas-teszta-sutoben2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ropogós, aranybarna morzsa borítja a zöldséges tészta tetejét, amelynek a spárga mellett a sok-sok olvadt sajt a lelke.

Lassan vége a spárgaszezonnak, de amíg még kapni, mindenképp készítsd el ezt az egyszerű receptet! Az alapja tészta, amit spárgával, hagymával és sajttal sütünk össze, majd ropogós morzsával borítunk.

Ha egy fokkal krémesebb végeredményre vágysz, a tésztát ne főzd teljesen készre, szűrd le 2-3 perccel a megadott idő előtt, majd forgasd egybe egy pohár fűszeres tejföllel, úgy simítsd a tepsibe. Utána minden mehet a receptben írtak szerint.

A kész tésztát friss zöldfűszerekkel is feldobhatod, szórhatsz rá petrezselymet, snidlinget, amit csak szeretnél.

Sütőben sült spárgás tészta

spargas-teszta-sutoben

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 g tészta
  • 60 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 60 g vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 g zöld spárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g mozzarella
  • 50 g pankomorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dentére a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, majd keverjük egybe az olívaolajjal és ízlés szerint sóval, borssal. Öntsük az egészet egy 23x33 centis tepsibe.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Amíg fő a tészta, a hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A spárgának törjük le a fás végeit, a maradékot vágjuk 5 centis darabokra.

A vaj egynegyedét forrósítsuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá a hagymát és a spárgát. Dinszteljük pár percig, míg a hagyma megpuhul, a spárga élénkzöld színt kap. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, még fél percig pirítsuk.

A hagymás-spárgás keveréket oszlassuk el a tésztán, keverjük vele egybe.

A reszelt sajtot oszlassuk el a tészta tetején. 

A maradék vajat olvasszuk meg, majd keverjük egybe a pankomorzsával. Szórjuk a morzsát a sajt tetejére.

A tésztát fedjük le, majd toljuk a sütőbe 15 percre. Utána vegyük le a fedőt, és tegyük vissza még 15 percre, míg a sajt megolvad és a morzsa megpirul.

Melegen kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon