Így süsd meg a sütőtököt, hogy a legfinomabb legyen: alig van vele munka
A sütőtök mennyei és egészséges őszi édesség. Így süsd meg, hogy a legfinomabb legyen.
Ez a krumplitócsni egy igazi téli csemege, amelyben a megszokott hozzávalókat sütőtök egészíti ki. Ahhoz pedig, hogy igazán érdekes legyen az összhatás, melengető fűszerek is kerülnek a keverékbe, így garantált a bekuckózós hangulat.
A recept egyszerű, fél órán belül el is készítheted, így tökéletes választás gyors ebédnek, de akár hétköznapi vacsora is lehet. Az összeállításba nem kerül tojás (sem más állati eredetű alapanyag), ezért növényi étrendbe is beilleszthető.
Első lépésként egy közepes tálban keverjük össze a lenmaglisztet a meleg vízzel, és 5-10 percre tegyük félre, amíg besűrűsödik.
Ha ez megtörtént, akkor keverjük hozzá a sütőtökpürét, a lereszelt és kinyomkodott krumplit, a vöröshagymát és az ízesítőket, végül pedig forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozzuk össze.
Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsünk kevés olajat, kanalazzunk bele 1-1,5 evőkanálnyi tésztát, és közepes hőfokon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük a tócsnikat aranybarnára. Melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu