Puha, sütőtökös krumplitócsni: téli fűszerektől illatos

3
Nyomtatás
Sutotokos-krumplitocsni-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha valami érdekesebbet hoznál ki a hagyományos krumplitócsniból, akkor dobd fel sütőtökkel: egy illatos, kívül ropogós, belül pedig puha harapnivaló lesz a jutalmad.

Ez a krumplitócsni egy igazi téli csemege, amelyben a megszokott hozzávalókat sütőtök egészíti ki. Ahhoz pedig, hogy igazán érdekes legyen az összhatás, melengető fűszerek is kerülnek a keverékbe, így garantált a bekuckózós hangulat.

A recept egyszerű, fél órán belül el is készítheted, így tökéletes választás gyors ebédnek, de akár hétköznapi vacsora is lehet. Az összeállításba nem kerül tojás (sem más állati eredetű alapanyag), ezért növényi étrendbe is beilleszthető.

Sütőtökös krumplitócsni

Sutotokos-krumplitocsni

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 1 ek. őrölt lenmag vagy lenmagliszt
  • 3 ek. meleg víz
  • 250 g sütőtökpüré
  • 3 kisebb krumpli lereszelve
  • 0.5 közepes vöröshagyma lereszelve
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. gyömbér
  • 0.5 tk. szerecsendió
  • 0.25 tk. bors
  • 100 g liszt
  • 0.5 tk. sütőpor
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként egy közepes tálban keverjük össze a lenmaglisztet a meleg vízzel, és 5-10 percre tegyük félre, amíg besűrűsödik.

Ha ez megtörtént, akkor keverjük hozzá a sütőtökpürét, a lereszelt és kinyomkodott krumplit, a vöröshagymát és az ízesítőket, végül pedig forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozzuk össze.

Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsünk kevés olajat, kanalazzunk bele 1-1,5 evőkanálnyi tésztát, és közepes hőfokon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük a tócsnikat aranybarnára. Melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon