A legropogósabb steakburgonya receptje: ezekkel a trükkökkel biztos a siker
Nincs is jobb köret egy ízletes és ropogós külsejű steakburgonyánál. Ahhoz, hogy ezt elérd, mutatjuk a legjobb trükköket.
Ez a rendhagyó krumplitócsni air fryerben készül, és egy sokkal egészségesebb alternatíva a bő olajban sült verzió helyett. A lapcsánkaként is ismert egyszerű, de nagyszerű népi étel tökéletes választás, ha krumplis köretre vágysz, de akár előételként, ehhez a krémes kencéhez is jól illik.
Az elkészítése gyors és egyszerű, és az alapreceptet kedvedre variálhatod. Keverhetsz a masszához zúzott fokhagymát, friss zöldfűszereket, de akár sajttal is felturbózhatod az igazán ütős ízhatásért.
A krumplit hámozzuk meg, és reszeljük egy közepes tálba. Adjunk hozzá kevés sót, forgassuk össze, és 10 percig pihentessük. Nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot, majd adjuk hozzá a lisztet, a sörélesztőt (ha használunk), még egy kevés sót, a borsot és a növényi sajtot, és alaposan keverjük össze.
Közben készítsük elő az air fryert. A kosarát béleljük ki sütőpapírral, kenjük be kevés olajjal, és hevítsük fel 200 fokra. A masszából szaggassunk evőkanálnyi adagokat, formázzunk belőlük lapos korongokat, és sorakoztassuk tálcára.
Ha mind elkészültek, vegyük ki az air fryer kosarát, és óvatosan helyezzük bele a tócsnikat. Vékonyan kenjük be őket olajjal, és 20 perc alatt süssük őket ropogósra és aranybarnára.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors