Fűszeres, szaftos sertéskaraj minimális munkával: így nem szárad ki a hús
Mustáros mázzal készül a szaftos, egyben sült sertéskaraj, nagyon ízletes, és jól mutat majd az ünnepi asztalon.
A pikáns ízvilágú sertésszelet serpenyőben sül készre, mielőtt azonban pirítani kezdenéd a húst, mustáros pácban pihen néhány órát. Minél tovább áll ebben, annál ízletesebb és puhább lesz a hús.
A hús serpenyőben készül, de sütőbe tolva is ki lehet próbálni. Ha így tennél, ne klopfold ki, legyenek vastagabbak a szeletek, majd 180 fokosra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd készre. Félidőnél pedig fordítsd meg a húst. Az elkészült finomságot krumplis körettel érdemes kínálni.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, ha szeretnénk (ne legyen túl vékony).
Egy tálba mérjük ki a mustárt, és keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát, mézet, kakukkfüvet, fűszerpaprikát és az olajat. Ebbe a pácba tegyük bele a hússzeleteket, forgassuk át, majd fedjük le és tegyük hűtőbe néhány órára. (Egy éjszakát is állhatnak a szeletek a pácban.)
A pihentetés után a húst forró serpenyőben süssük szép pirosra mindkét oldalán (sütési idő oldalanként 6-8 perc).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu