Omlós, fokhagymás sertésszelet: a szaftos hús egyszerűen készül

fsszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sertésszelet nagyon egyszerűen készül, kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni, a végeredménnyel maximálisan elégedett leszel.

Ennél egyszerűbb recept tényleg nem létezik, a hagyományos só és bors fűszerezésű karaj vagy tarja serpenyőben pirul. A sütésnél mindig légy figyelmes, szorgosan fordítgasd a szeleteket, közben pedig locsolgasd a serpenyőben összegyűlt zsiradékkal. Hogy véletlenül se legyen száraz a hús, ügyelj rá, hogy vaj mindig legyen alatta. A sütésnél fedőt is használhatsz, mindig addig süsd, amíg szép színt kap, majd vágj le belőle egy kis darabot és kóstold meg, hogy megpuhult-e. A pontos sütési idő függ a hússzeletek méretétől, érdemes kicsit kiklopfolni, úgy gyorsabban fog megpuhulni.

A sertéshúshoz remekül illik a szalonna, ha szeretnéd, vaj helyett használj apróra kockázott kenyérszalonnát vagy disznózsírt. A fűszerekkel is lehetsz bátrabb, érdemes kipróbálni füstölt paprikával ízesítve is. Ez a fajta hús melegen finom, ezért fontos, hogy jól időzíts. A szeleteket nem tudod egyszerre megsütni, 2-3 darab bőven elég a serpenyőbe. Az egyszerűen készült finomság krumplis körethez illik a legjobban, de saláta és savanyúság is kerüljön mellé.

Fokhagymás sertésszelet

fsszct

Hozzávalók 8 szelethez

  • 8 szelet sertéskaraj vagy -tarja
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • vaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket ízesítsük sóval és borssal. Kevés olajon kezdjük el sütni a szeletek egyik oldalát, kb. 5 percig. Utána a megpucolt fokhagymát dobjuk a serpenyőbe a vajjal együtt. A húst fordítsuk meg és süssük puhára, miközben locsolgassuk a serpenyőben található zsiradékkal. (Ha szükséges, vaj még kerüljön a hús alá.)

Az elkészült hússzeleteket krumplis körettel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük