Krémes Stroganoff-ragu csirkemellből: a nagy klasszikus pénztárcabarát verziója
A csirke vajpuha lesz, a gomba pedig szépen megpirul, mielőtt a krémes szószba kerül, tökéletes lesz az összhatás.
Az éttermi minőségű fogás megalkotása pofonegyszerű, kezdőknek is sikerülni fog. További érdeme, hogy alig valamiből készül, és a szárnyas melléből és combjából is elkészítheted. Ha előbbit választanád, akkor ügyelj rá, hogy ne szeleteld túl vékonyra a húst, és a klopfolásnál se lapítsd ki nagyon.
A pompás étel mellé remekül illik a saláta vagy a párolt zöldség, de még tésztával vagy rizses körettel is kipróbálhatod. A vajas-citromos csirke azon ételek táborát erősíti, amelyek frissen készítve az igaziak, ezért mindig annyit kínálj belőle, amennyi egy étkezés alatt elfogy. Igaz, a maradék néhány napig tárolható a hűtőben, de az újramelegítés után már nem lesz az igazi.
A citromot ujjnyi vastagságúra szeleteljük fel.
A húst szeleteljük fel tetszés szerint, ha szeretnénk, kicsit klopfoljuk ki. A szeleteket sóval és borssal fűszerezzük, majd forgassuk lisztbe.
A vajat (2 evőkanál) serpenyőben hevítsük fel, majd tegyük bele a hússzeleteket, és mindkét oldalukon süssük 3-4 percig.
A kisült hússzeleteket szedjük hőálló edénybe (tepsi, jénai).
A serpenyőbe, amelyben a hús sült, dobjuk bele a többi vajat és a citromkarikákat, 2-3 percig pirítsuk, közben fordítsuk meg a citrusfélét.
A citromos vajat öntsük a hússzeletekre, és a citromkarikákat is helyezzük a hús mellé vagy a tetejére.
A húst toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percig.
Tálalás előtt finomra aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu