Szaftos vajas-citromos csirke: ez a recept a család kedvence lesz

Szaftos, vajas-citromos csirke cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hihetetlenül egyszerűen készül a vajas-citromos csirke, mely a szárnyas melléből és combjából is fantasztikus.

Az éttermi minőségű fogás megalkotása pofonegyszerű, kezdőknek is sikerülni fog. További érdeme, hogy alig valamiből készül, és a szárnyas melléből és combjából is elkészítheted. Ha előbbit választanád, akkor ügyelj rá, hogy ne szeleteld túl vékonyra a húst, és a klopfolásnál se lapítsd ki nagyon.

Mivel kínáljuk?

A pompás étel mellé remekül illik a saláta vagy a párolt zöldség, de még tésztával vagy rizses körettel is kipróbálhatod. A vajas-citromos csirke azon ételek táborát erősíti, amelyek frissen készítve az igaziak, ezért mindig annyit kínálj belőle, amennyi egy étkezés alatt elfogy. Igaz, a maradék néhány napig tárolható a hűtőben, de az újramelegítés után már nem lesz az igazi.

Szaftos, vajas-citromos csirke

Szaftos, vajas-citromos csirke ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab citrom
  • 60 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • 5 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A citromot ujjnyi vastagságúra szeleteljük fel.

A húst szeleteljük fel tetszés szerint, ha szeretnénk, kicsit klopfoljuk ki. A szeleteket sóval és borssal fűszerezzük, majd forgassuk lisztbe.

A vajat (2 evőkanál) serpenyőben hevítsük fel, majd tegyük bele a hússzeleteket, és mindkét oldalukon süssük 3-4 percig.

A kisült hússzeleteket szedjük hőálló edénybe (tepsi, jénai).

A serpenyőbe, amelyben a hús sült, dobjuk bele a többi vajat és a citromkarikákat, 2-3 percig pirítsuk, közben fordítsuk meg a citrusfélét.

A citromos vajat öntsük a hússzeletekre, és a citromkarikákat is helyezzük a hús mellé vagy a tetejére.

A húst toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percig.

Tálalás előtt finomra aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük