Szalámiból tésztaszósz? Olyan krémes, hogy észre sem lehet venni, hogy a legegyszerűbb hozzávalóból van
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Sokszor akkor készülnek a legfinomabb ételek, amikor semmi sincs otthon. Ezt a képességet még anyutól tanultam, és azt hiszem, én is tökélyre fejlesztettem.
Egyik nap home office-ban dolgoztam. Ez egyfelől kényelmes, mert nem vesz el időt az utazás, másfelől otthoni körülmények között bizony el lehet csúszni az idővel. De ha a munkát jól is osztom be, az ebéd készítésével sok értékes percet tudok veszteni. És home office ide vagy oda, késő este már nem szeretnék a gép előtt görnyedni, hanem ugyanúgy időben be szeretném fejezni a munkát, mintha az irodában ülnék.
Ha már otthon vagyok, jobban szeretem a saját magam által főzött ételt enni, azokból az alapanyagokból, amelyeket a hűtőben találok. Ez egy olyan nap volt, amikor szalámin és krémsajton kívül nem nagyon volt más a fridzsiderben. A gyorsaság is számított, így valamilyen tésztaételre esett a választásom. A szalámi jóféle házi volt, így gondoltam, a szószba is tökéletes lesz, az erős ízét pedig a krémsajt lágyította picit.
Szalámis, krémsajtos spagetti
Hozzávalók 2 személyre
- 250 gramm spagetti
- 150 gramm szalámi
- 100 gramm krémsajt (natúr)
- 1 fej (kicsi) hagyma
- 2 evőkanál paradicsomszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint bazsalikom (őrölt)
Elkészítés:
A szalámit, a hagymát és a fokhagymát vágjuk apró darabokra. Egy serpenyőben egy pici olívaolajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a szalámit és a hagymákat. Pirítsuk addig, amíg a szalámi kiereszt egy kicsit a zsírjából. Keverjük hozzá a paradicsomszószt, fűszerezzük, és főzzük pár percig alacsony fokozaton. Vegyük le a gázról, és keverjük hozzá a krémsajtot.
A tésztát főzzük ki, majd egy pici főzővízzel együtt forgassuk hozzá a szószhoz, és pirítsuk pár percig.
Fotó: Getty Images