Sós, sajtos cukkinimuffin zöldfűszerekkel: ha unod az édes változatokat
A muffin nem csak édes lehet: a sós, sajtos cukkinimuffin reggelire, uzsonnára és vacsorára is tökéletes választás.
Ha laktató, finom, fehérjebomba reggelire vágysz, amit még el is tudsz csomagolni, akkor a tojásmuffin a legjobb választás. Lényegében egy szalonnás tojásrántottáról van szó, annyi különbséggel, hogy sütőben, muffinformában sül, így elviheted magaddal a munkahelyedre, iskolába, kirándulásra is.
Mi most egy igen gazdag verziót mutatunk rengeteg baconnel és sajttal keverve, de mehet bele dinsztelt hagyma, apróra vágott zöldség, sonka, rád van bízva, mit teszel az alapba, vagy éppen mi lapul a hűtődben.
A fűszerezést is alakíthatod, sóval, borssal is finom, de friss zöldfűszerekkel, chilivel, snidlinggel is keverheted.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd tegyük bele a baconszeleteket, süssük őket ropogósra. A ropogós bacont szedjük ki, várjuk meg, míg kihűl, majd törjük kis darabokra.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olajozzunk ki 12 muffinformát.
Egy nagy tálban verjük fel a tojást a fűszerekkel. Forgassuk bele a reszelt sajt és a pirított bacon 2/3-át.
Osszuk szét a tojásos masszát a 12 forma között, a tetejükre szórjuk rá a maradék sajtot és bacont.
Toljuk a sütőbe 12-15 percre, míg megszilárdul. Melegen kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu