Krémes, tejszínes tészta roppanós spárgával: citromhéjtól illatos
Könnyű, mégis tartalmas fogást tehetsz az asztalra, ráadásul nem kell egész nap a konyhában álldogálnod.
Ha meleg ételt tennél az asztalra, de nincs időd, se kedved a konyhában ácsorogni, ez a tészta a tökéletes választás! Zsenge, friss borsóból készítve lesz a legfinomabb, bacon helyett pedig házi szalonnát is használhatsz, hogy még ízletesebb legyen.
Amíg megfő a tészta és a borsó, addig összedobhatod a hagymás-szalonnás alapot, aztán már csak annyi a dolgod, hogy egybeforgass mindent. Hogy krémesebb legyen, egy kevés főzővízzel és tejszínnel melegítsd egybe.
Ez a tészta frissen, melegen a legjobb, ha sokat áll, magába szívja a szószt, úgyhogy rögtön kínáld!
Forraljunk bő, sós vizet, majd főzzük benne al dentére a tésztát. A főzési idő felénél dobjuk mellé a zöldborsót is. A főzővizéből tegyünk félre egy félbögrényit, majd szűrjük le, tegyük félre.
Közben egy széles, mély serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát és a szeletekre vágott bacont. Dinszteljük addig, míg a hagyma megpuhul, a bacon pedig ropogós lesz. Ekkor adjuk hozzá a leszűrt tésztát és borsót is, majd öntsük fel a tejszínnel.
Forgassuk össze, melegítsük egybe, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szeretnénk krémesebbé tenni, adjunk hozzá a félretett főzővízből is.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu