Szendvicskrém tökmagból - tíz perc alatt kész, és mindenki imádni fogja
Olasz módra, aszalt paradicsommal

6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az utóbbi időben a heti, sőt, napi bevásárlásaink állandó szereplője a tökmag. Hol héjastól, hol héj nélkül, mindegy, minden formájában használom. Például szendvicskrémnek is.

Magból szendvicskrémet készíteni nem olyan nagy találmány, főleg a fekete öves pesztó rajongóknak: innen már csak egy lépés, hogy kihagyjuk a friss zöldeket, meg parmezánt, és a magra alapozzunk mindent. Én persze mostanában csak tökmagban tudok gondolkozni, ami állítólag nagyon egészséges, például jót tesz a prosztatának. Mondjuk, az nekem pont nincs, de a társadalom felének meg van, szóval ez egy hasznos információ volt most.

Lényeg, hogy a tökmag darálva és mindenféle finomsággal vegyítve szendvicskrémmé alakítható. Belekeverhetünk például tökmagolajat, ami egy roppant magától értetődő megoldást, már csak sózni kell, és kész is a szendvicskrém, de egy kis zöldfűszer sem fog ártani neki. Persze jó, ha van egy erős kutter is otthon.

Végtelen lehetőségek

Vehetjük mediterránra a figurát, és zúzhatunk bele aszalt paradicsomot, bazsalikomot, olajbogyót. Vagy vegyíthetjük különböző tejtermékekkel: krémsajttal, tejföllel vagy vajjal. A lényeg csak az, hogy a tökmag domináljon, abból legyen a keverékünkben a legtöbb. A receptben a kedvencemet, az olasz stílusú tökmagkrémet mutatjuk be.

Mediterrán tökmagkrém

tökmagkrém

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 20 dekagramm héj nélküli tökmag
  • 6 darab aszalt paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj (mehet a paradicsomról)
  • 1 marék fekete olajbogyó, magozott
  • 1 ízlés szerint
  • 3 darab bazsalikomlevél
Recept idők

Elkészítés:

Először egy serpenyőben megpirítjuk a tökmagot annyira, hogy illatozni kezdjen.
Áttöltjük a kutterbe (késes robotgép), hozzáadjuk a többi hozzávalót, és addig zúzzuk, amíg durva, szemcsés, ám kenhető állagot nem kapunk.

Ha kevésnek találjuk az olajat, menet közben tölthetünk még hozzá. Kész.
Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon