![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szendvicsomlett: ropogósra sült kenyér, lágy tojás, puha zöldségek
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez a recept szerelem volt első látásra: az egyik barátnőm ajánlotta a szendvicsomlettet, ami annyira látványos és ínycsiklandó volt a kép alapján, hogy rögtön el kellett készítenem.
Nem ragaszkodtam hűen a recepthez, igaziból itt nincs is mihez ragaszkodni, érzésre mennek bele az alapanyagok. Megpróbáltam azért leírni nektek a körülbelüli értékeket, de a toast méretétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb tojásra és zöldségre lesz szükség.
A szendvicsomlett lényegében egy toast, aminek a közepébe négyzetet vágunk, majd odatesszük az előre megdinsztelt zöldségeket, a tojást és a sajtot. A kivájt rész sem megy kárba, miután megsült a töltelék, utána visszahelyezzük azt is a toastra, majd szépen odapirítjuk.
Amennyire gyorsan és egyszerűen elkészíthető, annyira látványos fogás, ha hirtelen kell valamit a vendégeknek készíteni, tökéletes megoldás.
Szendvicsomlett
![szendvicsomlettrecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291023/29102361_576eab8f2211f2fe37e25c31b3a255bb_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 szelet toast kenyér (jobb minőségű)
- 4 darab tojás
- 2 darab kaliforniai paprika (zöld, piros)
- 1 darab lilahagyma
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál vaj
- ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítés:
Első lépésként vágjuk apróra a lilahagymát, kockázzuk össze a kaliforniai paprikát. Egy kis zsiradékon dinszteljük meg az alapanyagokat, sózzuk-borsozzuk, ha a hagyma puha, a paprika pedig pirult, tegyük félre.
Készítsük elő a toast kenyeret: a közepükből vágjunk ki egy-egy négyzetet úgy, hogy a kenyér szélein maradjon 1 centiméter, lényegében egy keret, amibe a zöldség és a tojás kerül majd. A kivágott részt nehogy kidobjuk, azt is fel fogjuk használni.
Verjük fel a tojásokat, enyhén sózzuk.
Tegyünk egy kis vajat a serpenyőbe, majd helyezzük bele a toast kenyeret. Pakoljunk a közepébe a megdinsztelt zöldségekből, majd öntsünk rá tojást. Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot is. Kb. 2 perc után, mikor már látjuk, hogy a fehérje megszilárdul, tegyük rá a tojásos-zöldséges részre a kivágott kenyérnégyzetet, alaposan nyomkodjuk rá, majd fordítsuk meg a toastot. A másik felét is süssük 1-2 percig.
A kész szendvicsomletteket melegen tálaljuk.
Készítsük elő a toast kenyeret: a közepükből vágjunk ki egy-egy négyzetet úgy, hogy a kenyér szélein maradjon 1 centiméter, lényegében egy keret, amibe a zöldség és a tojás kerül majd. A kivágott részt nehogy kidobjuk, azt is fel fogjuk használni.
Verjük fel a tojásokat, enyhén sózzuk.
Tegyünk egy kis vajat a serpenyőbe, majd helyezzük bele a toast kenyeret. Pakoljunk a közepébe a megdinsztelt zöldségekből, majd öntsünk rá tojást. Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot is. Kb. 2 perc után, mikor már látjuk, hogy a fehérje megszilárdul, tegyük rá a tojásos-zöldséges részre a kivágott kenyérnégyzetet, alaposan nyomkodjuk rá, majd fordítsuk meg a toastot. A másik felét is süssük 1-2 percig.
A kész szendvicsomletteket melegen tálaljuk.
Címkék:
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!