Szendvicsomlett: ropogósra sült kenyér, lágy tojás, puha zöldségek

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a recept szerelem volt első látásra: az egyik barátnőm ajánlotta a szendvicsomlettet, ami annyira látványos és ínycsiklandó volt a kép alapján, hogy rögtön el kellett készítenem. 

Nem ragaszkodtam hűen a recepthez, igaziból itt nincs is mihez ragaszkodni, érzésre mennek bele az alapanyagok. Megpróbáltam azért leírni nektek a körülbelüli értékeket, de a toast méretétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb tojásra és zöldségre lesz szükség.

A szendvicsomlett lényegében egy toast, aminek a közepébe négyzetet vágunk, majd odatesszük az előre megdinsztelt zöldségeket, a tojást és a sajtot. A kivájt rész sem megy kárba, miután megsült a töltelék, utána visszahelyezzük azt is a toastra, majd szépen odapirítjuk. 

Amennyire gyorsan és egyszerűen elkészíthető, annyira látványos fogás, ha hirtelen kell valamit a vendégeknek készíteni, tökéletes megoldás. 

Szendvicsomlett

szendvicsomlettrecept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 szelet toast kenyér (jobb minőségű)
  • 4 darab tojás
  • 2 darab kaliforniai paprika (zöld, piros)
  • 1 darab lilahagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 evőkanál vaj
  • ízlés szerint reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként vágjuk apróra a lilahagymát, kockázzuk össze a kaliforniai paprikát. Egy kis zsiradékon dinszteljük meg az alapanyagokat, sózzuk-borsozzuk, ha a hagyma puha, a paprika pedig pirult, tegyük félre.

Készítsük elő a toast kenyeret: a közepükből vágjunk ki egy-egy négyzetet úgy, hogy a kenyér szélein maradjon 1 centiméter, lényegében egy keret, amibe a zöldség és a tojás kerül majd. A kivágott részt nehogy kidobjuk, azt is fel fogjuk használni.

Verjük fel a tojásokat, enyhén sózzuk.

Tegyünk egy kis vajat a serpenyőbe, majd helyezzük bele a toast kenyeret. Pakoljunk a közepébe a megdinsztelt zöldségekből, majd öntsünk rá tojást. Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot is. Kb. 2 perc után, mikor már látjuk, hogy a fehérje megszilárdul, tegyük rá a tojásos-zöldséges részre a kivágott kenyérnégyzetet, alaposan nyomkodjuk rá, majd fordítsuk meg a toastot. A másik felét is süssük 1-2 percig.

A kész szendvicsomletteket melegen tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük