Isteni szilvás kevert sütemény, ami reggelinek is tökéletes – A finomság pillanatok alatt elkészül
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
A lédús, kissé savanykás szilva nyersen fogyasztva is nagyon finom, süteményben pedig isteni.
A szilva kapcsán szinte mindig a nagymamaféle lekvár jut az emberek eszébe, amellyel nagyon sokféle süteményt lehet finomabbá varázsolni, de még egyszerűen, pirítósra kenve is eteti magát az üvegbe zárt csoda.
A gyümölcs húsételekhez is illik, salátákba is kerülhet, és persze süteménytésztákba is kötelező, különösen a kevert masszákban lesz nagyon finom. A szilva mellé jól illik a dió, a rum vagy a fahéj, de még reszelt citromhéj is kerülhet a kevert tésztába, amelybe a kimagozott szilva szépen belesül.
Szilvás kevert sütemény
Hozzávalók 4 személyre
- 450 gramm szilva (kimagozva)
- 200 gramm cukor
- 200 gramm vaj
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál sütőpor
- 250 gramm liszt
- 1 csipet só
Elkészítés:
A puha vajat a cukrokkal keverjük habosra, majd a tojásokat egyenként adagolva keverjük el benne.
A lisztet a sütőporral, fahéjjal és a sóval keverjük össze, majd a tojásos masszával forgassuk egybe.
A masszát simítsuk formába (26 centiméteres) és a kimagozott, félbevágott szilvákat helyezzük bele. A sütit 180 fokos előmelegített sütőben 30-50 perc alatt süssük készre, a sütési idő alatt tűpróbát érdemes alkalmazni.
Fotó: Getty Images