Isteni szilvás kevert sütemény, ami reggelinek is tökéletes – A finomság pillanatok alatt elkészül

2
Nyomtatás
szkscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A lédús, kissé savanykás szilva nyersen fogyasztva is nagyon finom, süteményben pedig isteni.

A szilva kapcsán szinte mindig a nagymamaféle lekvár jut az emberek eszébe, amellyel nagyon sokféle süteményt lehet finomabbá varázsolni, de még egyszerűen, pirítósra kenve is eteti magát az üvegbe zárt csoda.

A gyümölcs húsételekhez is illik, salátákba is kerülhet, és persze süteménytésztákba is kötelező, különösen a kevert masszákban lesz nagyon finom. A szilva mellé jól illik a dió, a rum vagy a fahéj, de még reszelt citromhéj is kerülhet a kevert tésztába, amelybe a kimagozott szilva szépen belesül.

Szilvás kevert sütemény

szksct

Hozzávalók 4 személyre

  • 450 gramm szilva (kimagozva)
  • 200 gramm cukor
  • 200 gramm vaj
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 4 darab tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 250 gramm liszt
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat a cukrokkal keverjük habosra, majd a tojásokat egyenként adagolva keverjük el benne.

A lisztet a sütőporral, fahéjjal és a sóval keverjük össze, majd a tojásos masszával forgassuk egybe.

A masszát simítsuk formába (26 centiméteres) és a kimagozott, félbevágott szilvákat helyezzük bele. A sütit 180 fokos előmelegített sütőben 30-50 perc alatt süssük készre, a sütési idő alatt tűpróbát érdemes alkalmazni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon