
Szilvás morzsapite rengeteg friss gyümölcsből – Fűszerezve lesz igazán finom

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Selymes mandulaital házilag: ezt készítsd, ha nem ihatsz tehéntejet

Tejszínes, zöldséges rakott krumpli: vastag, nyúlós sajtréteggel az igazi

Sütés nélküli csokis desszertek: gyors nasik, amiket csak szeretni lehet

Spenótos csicseriborsó-fasírt: gyors ebéd friss zöldségekből

Ropogós KFC-csirke házilag: a bundája jó fűszeres
A morzsasüti vagy pite a világ legegyszerűbb süteménye, az alaptésztába pedig bármilyen lédús gyümölcs illik.
A morzsasütiben az a legjobb, hogy míg a tészta kellemesen ropogós lesz, a benne lévő gyümölcs lekvárrá sül. Picit finomíthatjuk citromlével, de ehhez a szilváshoz mindenképpen keverjünk fahéjat, mert szuperül illenek egymáshoz. Úgyhogy vegyünk és együnk sok szilvát, egy részéből pedig mindenképpen süssünk süteményt. Mehet mellé vaníliafagyi, de akár joghurt is. A receptben a liszt felét mandulalisztre cseréltem, de csak sima liszttel is működik.
Szilvás morzsapite

Hozzávalók 6 adaghoz
- 10 szem szilva
- 1 evőkanál citromlé
- 80 gramm barna cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 50 gramm liszt
- 100 gramm zabpehely
- 50 gramm mandulaliszt
- 1 csipet só
- 120 gramm vaj
Elkészítés:
A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, és tegyük kivajazott jénaiba. A fahéjat keverjük össze a barnacukorral, és szórjuk meg a gyümölcsöket vele. A vajat kockázzuk fel, és morzsoljuk össze a zabpehellyel, a kétféle liszttel és a csipet sóval. Morzsáljuk rá a szilvára.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Süssük a sütit addig, amíg ropogós nem lesz a teteje.
Fotó: Getty Images