Cukkinivel sült, fűszeres csirkenyárs: a hús omlós, és a cukkini krémes lesz
A zöldségekkel sült csirkenyárs, más néven a saslik sütőben és szabad tűzön készítve is finom, nyárias hangulatú vacsora.
Hogy vegaként se maradj ki a jóból, készíts nyársat a kedvenc zöldségeidből, és a többiekkel együtt élvezd a grillpartit. Gyakorlatilag bármilyen zöldséget használhatsz, csupán arra kell figyelned, hogy a keményebb, lassabban átsülő hozzávalókat kisebbre darabold vagy szeleteld.
Akár előző nap is összekészítheted a nyársakat, és fóliába csavarva elállnak, amíg a grillrácsra kerülnek. Sőt, ha pár órával sütés előtt bepácolod őket, akkor egy intenzívebb ízhatás lesz a jutalmad.
A páchoz egy fokhagymanyomón passzírozzuk át a fokhagymát, és keverjük össze az olívaolajjal, a borssal és a friss rozmaringgal. Abban az esetben, ha a sütés sokára lesz, csak közvetlenül előtte sózzunk, hogy ne puhuljanak meg a zöldségek.
A zöldségeket tisztítsuk, majd hámozzuk meg, és aprítsuk a képeken látható módon kisebb-nagyobb darabokra. Egy kis helyet hagyva köztük, váltakozva szúrjuk fel a nyársakra. Ebből a mennyiségből 8-10 nyársat kapunk, attól függően, hogy mennyi zöldséget pakolunk egy hurkapálcára. Egy sütőecset segítségével alaposan kenjük be a nyársakat a páccal, és sütés előtt várjunk pár percet, hogy a zöldségek átvegyék a fűszerek aromáját.
Addig süssük a nyársakat, amíg a cukkini és a padlizsán enyhén puhulni kezd, de még roppanósak.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu