Krémes, fűszeres görög joghurtos pác nem csak húsokhoz: grillezéshez tökéletes

görögmarinád
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zöldségek sokkal ízletesebbek, a húsok sokkal puhábbak lesznek, ha előre bepácolod őket, minél tovább maradnak a marinádban, annál finomabbak lesznek.

A grillhúsokat és a grillezett zöldségeket is a köbre emeli egy finom pác, ez a görög joghurtos változat nagyon izgalmas. A joghurtba sok-sok fokhagyma, citromhéj és -lé, vörösborecet és oregánó kerül, illetve egy kevés méz ellensúlyozza a savanykás ízeket.

A pácban minimum 6 órát, de inkább egy egész éjszakát kell állnia a húsnak vagy zöldségnek, mivel ennyi idő alatt érnek össze az ízek, ráadásul a joghurt nem csak ízesít, nagyon puhává teszi és szaftosan tartja a húst. 

A pácot előző nap is bekeverheted, légmentesen lezárva, hűtőben 3 napig is eláll.

Görög joghurtos pác

joghurtosmarinád

Hozzávalók 3 decihez:

  • 1 kilogramm hús/zöldség
  • 300 gramm görög joghurt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb darab biocitrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál oregánó
  • 2 teáskanál
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot, a zúzott fokhagymát, a 2 citrom reszelt héját és az egyik levét, az olívaolajat, az ecetet, a mézet és a fűszereket keverjük alaposan egybe. 

Öntsük a pácot az előkészített húsra vagy zöldségre, alaposan forgassuk vele egybe, majd tegyük a hűtőbe minimum 6 órára.

Süssük készre a húst/zöldséget a grillen, az idő az alapanyagtól függ.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük