![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Édes, ragacsos mázban pácolt lazac: 5 perc alatt készre sül
![szójás mézes lazac](https://kep.index.hu/1/0/3017/30174/301745/30174509_2316567_8e3bd64e08c818686ff9d324198ebd1b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Régen a lazac valami elképesztő luxusételnek számított, manapság viszont már az összes szupermarket kínálja egészen elfogadható áron. Érdemes vásárolni, mert finom, egészséges és könnyen elkészíthető.
A lazac azért szuper alapanyag, mert villámgyorsan elkészül és szinte alig kell valamivel ízesíteni, mégis tökéletes főétel válik belőle.
A lazac nagyon gazdag Omega-3 zsírsavakban, szóval elképesztően egészséges, érdemes minél többet fogyasztani belőle. Nem elég, hogy egészséges, nagyon finom is, általában az is megeszi, aki amúgy ódzkodik a halaktól.
Sajnos Magyarországon az európai átlagnál is jóval kevesebb halat fogyasztunk, gyakorlatilag csak a hekk az, amit szinte mindenki ismer, de az is inkább a balatoni nyaraláshoz tartozik hozzá. Úgyhogy azt ajánlom, hogy ismerkedjünk a lazaccal és annak jótékony hatásaival.
Szójás-mézes lazac
![szójás mézes lazac recept](https://kep.index.hu/1/0/3017/30174/301745/30174521_4e0b00dd3093b33c9f09d5c680c66a63_wm.jpg)
Hozzávalók 2 adaghoz
A lazachoz
- 350 gramm lazacfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
A páchoz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál friss gyömbér
- 0.5 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 80 milliliter szójaszósz
- 115 gramm méz
- opcionális szezámmag
Elkészítés:
Tegyük a lazacszeleteket egy zárható zacskóba. Egy mérőedényben készítsük el a pácot. A fokhagymát és a gyömbért vágjuk fel apróra, keverjük hozzá a pirospaprikát, a szójaszószt, az olívaolajat és a mézet. A felét öntsük a lazacra, zárjuk le a zacskót, és tegyük a hűtőbe fél órára. A maradék pácot tegyük félre.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a lazacot, de ne öntsük rá a pácot. Az egyik oldalát süssük 2-3 percig, majd fordítsuk meg, a másik oldalát is süssük 1-2 percig. Vegyük ki a lazacot, majd a maradék pácot öntsük a serpenyőbe és forraljunk egyet rajta.
A lazacot a szósszal leöntve, szezámmaggal megszórva és zöldségekkel, friss salátával tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!