Légies tajvani palacsinta az új őrület – Mutatjuk, hogy lesz a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha Mexikóban barangolunk, minden egyes sarkon taco büfébe botlunk, az ország street foodja az egész világot meghódította - most a palacsintával történik valami hasonló, csak épp a kontinens egy másik pontján.
Napjainkban a street foodok nagy népszerűségnek örvendenek, minden országban érdemes felfedezni az utcai standokat, hiszen valóságos csodákra lelhetünk. Ma már nem is kell repülőre ülni az élményért, az interneten is bepillantást nyerhetünk a street foodok világába. Ázsiában például a tojáshabbal készült piskóták, palacsinták és egyéb finomságok hódítanak. A híres, habos japán palacsintáról korábban már olvashattatok az oldalon, most azonban a tajvani rokon a soros, ami ugyanolyan légies, mégis más.
A tajvani palacsinta lényege, hogy a tojássárgáját és fehérjét külön-külön keverjük ki nagy figyelemmel, majd az egészet egybeforgatjuk. Sülhet kissé laposabban is, de ha vállalkozó kedvűek vagyunk, tegyük egymásra a sülő palacsintákat, így nagyon mutatós tornyot kapunk. Az így készült palacsinta porcukorral megszórva is isteni lesz, de ha különlegesebb élményre vágyunk, házi vaníliakrémet és tejszínhabbot érdemes mellé kínálni.
Tajvani palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab tojássárgája
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 20 milliliter tej
- 35 gramm liszt
- 2 gramm sütőpor
- 2 darab tojásfehérje
- 45 gramm cukor
- kevés vaj vagy olaj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgáját a vaníliakivonattal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejet, aztán beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, alaposan kikeverjük.
A fehérjét robotgéppel elkezdjük habosra keverni, körülbelül 30 másodperc múlva cukrot öntünk hozzá, amit fokozatosan adagolunk.
A tojásfehérjét kis adagokban a sárgájához forgatjuk, majd a selymes keveréket habzsákba töltjük.
Forró, enyhén kiolajozott vagy vajazott serpenyőbe a habzsákból 2 nagyobb halmot nyomunk (egymás mellé), ezek szépen el fognak terülni a serpenyőben úgy, mintha amerikai pufi palacsintát sütnénk, de annál testesebb lesz. Fedő alatt 3-5 percig süssük őket, majd spatula segítségével fordítsuk meg a palacsintákat és süssük készre.
Ha bátrabbak vagyunk és tényleg magas palacsintát szeretnénk, akkor spatula segítségével nyúljunk az egyik palacsinta alá, majd a remegős részét - ami még nem sült meg - tegyük a másik palacsintára, kicsit nyomkodjuk meg, hogy szépen összesüljenek. Tegyük vissza a fedelet a serpenyőre, 2-3 percig süssük így is a palacsintát, majd fordítsuk meg, fedő alatt további 2-3 percig süssük.
Fotó: Getty Images