Fűszeres, szaftos tandoori csirkecomb: a páctól lesz mennyei a hús

tandooricsirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az étel elnevezése nem véletlen, hagyományosan tandoorban, vagyis agyagkemencében sül a comb, de hidd el, a sütőben készültre sem lesz panasz.

Ha szereted a sült csirkecombot, próbáld ki ezt az izgalmas tandoori változatot, nagyon fűszeres és szaftos lesz a pácnak köszönhetően. A nedves pác alapja krémes görög joghurt, amely átjárja, puhítja a húst, és olyan pikáns, melegítő fűszerek kerülnek bele, mint a gyömbér, chili, paprika, és mindennek a lelke, a garam masala.

Az indiai fűszerkeveréket készen a legegyszerűbb beszerezni, de ha házilag készítenéd, akkor egész koriandermagra, római köményre, fahéjra, szegfűszegre, szerecsendióra, babérlevélre, borsra és kardamomra lesz szükséged. Ezeket aztán meg kell pirítani, majd mozsárban porrá törni.

Mivel a hús nagyon szaftos és vajpuha lesz, leggyakrabban naankenyérrel kínálják, mindenképp próbáld ki házival. 

Tandoori csirkecomb

tandooricsirke2

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm csirkecomb (alsó)
  • 400 gramm görög joghurt
  • 1 tk
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk gyömbérpor
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk kurkuma
  • 1 ek garam masala
  • 1 tk chilipehely
  • 1 darab citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot tisztítsuk meg, ha szükséges. Az összes többi hozzávalót keverjük össze egy tálban.

Tegyük a pácba a combokat, forgassuk össze, majd fedjük le fóliával a tálat. Tegyük a hűtőbe minimum 8 órára, de akár egy egész napra is.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A combokat vegyük ki a pácból, csöpögtessük le róluk, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire. 

Toljuk a sütőbe 30-35 percre, míg teljesen át nem sül a comb. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük