Illatos, narancshéjban sült csirkecomb: nagyon aromás és omlós lesz a hús

narancshejban-sult-csirkecomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ennek a receptnek a szépsége a különleges ízvilágban és a tálalásban rejlik. A narancshéjban sült csirkecombokat átjáró citrusos aroma biztosan elcsábít!

Ez a fogás a maga nemében egyszerű csirkecombokat egy egészen új gasztronómiai szintre emeli. Az elkészítése sem bonyolult, csupán a megfelelő pác és a sütésre szánt idő a szűk keresztmetszet.

A páchoz a csemege pirospaprika, a só és a bors a kulcs, míg a keleties aromát a narancshéj kölcsönzi majd. Akik szeretik a narancs illatát, ízét és a narancsolaj aromáját, azoknak tökéletes választás lesz ez a főétel, amely egy egyszerű rizses köretet is varázslatossá tesz. 

Narancshéjban sült csirkecomb

narancshejban-sult-csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkealsócomb
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk csemege őrölt pirospaprika
  • 1 tk
  • 1 ek bors
  • 4 db narancs
  • 2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokról szedjük le a bőrt.

Tegyük őket egy mély tálba, majd sózzuk és borsozzuk, adjuk hozzá a csemege őrölt pirospaprikát és az olívaolajat, majd alaposan keverjük össze, hogy minden combot beterítsen a pác.

Pihentessük a húsokat 1 órán át a hútőben.

Amíg a húsok pácolódnak, készítsük elő a narancsokat.

A 4 darab narancsot skalpoljuk meg, majd a felső 1/4 részét is vágjuk le, de utóbbit ne dobjuk ki, mert még szükség lesz rá a sütésnél.

Egy evőnakállal óvatosan vágjuk körbe a narancshúst, vigyázva, hogy a héjat ne sértsük fel. Nem ördöngösség, és más célszerszámmal is ki lehet próbálni, de fontos, hogy ne legyen hegyes, mert azzal csak a héjat roncsoljuk szét.

Ha ügyesek vagyunk, a körbevágott gyümölcshúst egyben ki tudjuk emelni a héjból.

A narancshúsra nem lesz szükségünk, a héjakra azonban annál inkább.

Ha letelt a pácolási idő, a combokat egyesével tegyük bele a narancsokba úgy, hogy azoknak a nyele kifelé nézzen a narancsból. 

Ezután minden narancs tetejét illesszük rá a csirkecombok nyelére, mint egy kupakot. 

A sütéshez vegyünk elő egy magasabb falú tepsit.

Helyezzük bele a narancsokat, és öntsünk alájuk 2-3 dl vizet. Így nem fognak leégni, hanem szépen megpárolódnak majd a combok a héjban.

Fedjük le fóliával a tepsit, és 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig süssük. 

Mivel a narancshéj részben megvédi a húst a hőtől, ezért több időt kell a sütésre szánnunk, mintha csak simán megsütnénk a csirkét, mindenféle csomagolás nélkül. 

A megsült csirkecombok az elegáns csomagolás mellett egy igen finom és aromás ízt is kapnak majd, és kiváló feltétül szolgálnak, többek között rizses köretek mellé.

Fotók forrása: Horváth Kitti Gabriella/SóBors

Ezt is szeretjük