Tavaszi bőségtál csirkével és bulgurral: ízletes lakoma a család örömére

Tavaszi bőségtál csirkével és bulgurral cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A bulgur egészséges és finom, kiváló alapanyag, ha lecserélnéd a rizst. Remekül passzol zöldséghez és húshoz.

A bulgur az arab és a török konyha nagy kedvence. Szerencsére ma már hazánkban is egyre népszerűbb, gyakran kerül köretként a tányérra. A bulgur elkészítésében és felhasználásában is hasonlít a rizshez: ízletes köretek, saláták és gazdag egytálételek is összedobhatók belőle.

A tavaszi egytálétel roppanós zöldségekkel és szaftosra sült csirkehússal csábít. A receptben csirkecombot használunk, de helyette csirkemellből vagy pulykahúsból is kipróbálható az étel. Hogy még tavaszibb legyen, bátran adhatsz hozzá medvehagymát, és reteksaláta is elfér mellé.

Tavaszi bőségtál csirkével és bulgurral

Tavaszi bőségtál csirkével és bulgurral ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg bulgur
  • 3 darab sárgarépa
  • 1 fej brokkoli
  • só ízlés szerint
  • 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • kevés olaj a sütéshez
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A bulgurt készítsük el a szokásos módon.

A zöldségeket készítsük elő: a sárgarépát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel tetszés szerint. A brokkolit szedjük rózsáira.

Az előkészített zöldségeket forrásban lévő, sós vízben főzzük 7-8 percig, ezután szűrjük le.

A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. Ezután forró levegős sütőben, leheletnyi olajjal meglocsolva süssük készre (200 fokon 40 perc alatt, félidőnél fordítsuk meg.) Ha nincs ilyen gépünk, akkor sütőbe tolva vagy serpenyőben süssük meg a combokat.

A bulgurt forgassuk egybe a főtt zöldségekkel. Kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük sóval és borssal.

Az elkészült combokat pakoljuk a zöldséges bulgur tetejére, így kínáljuk. Ha szeretnénk, friss petrezselyemmel is szórjuk meg az ételt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük