Mézes-mustáros csirkecomb a sütőből: vajpuha és szaftos lesz a hús

mezes-mustaros-csirkecomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pár alapanyagból készül az ízletes szósz, és pár perc munka az étel összeállítása, úgyhogy bátran állj neki!

Nagyon egyszerűen és kevés munkával készül ez a szaftos, ízekben gazdag csirkecomb, kezdők is elkészíthetik, és akár vacsorára is összedobható. A lelke a mézes szósz, amely egyszerre édes és sós, picit pikáns a dijoni mustárnak köszönhetően.

Érdemes nagy adagban sütni, annyira omlós és finom lesz a hús, hogy pillanatok alatt el fog fogyni. Ha több időd van, akár a pácban is hagyhatod a combokat pár órát, úgy csak még puhábbak és ízletesebbek lesznek.

A sütés után marad egy kevés szósz a combok alatt, ezt locsold a rizsre, keverd vele össze, elképesztően finom lesz úgy a köret is. 

Mézes-mustáros csirkecomb

mezes-mustaros-csirkecomb2

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 10 db csirkecomb
  • 100 g méz
  • 2 ek dijoni mustár
  • 5 ek sima mustár
  • 1 tk fokhagymapor
  • 2 tk füstölt paprika
  • ízlés szerint só, bors
  • a tálaláshoz petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, olajozzunk ki egy nagyobb tepsit.

A combokról itassuk fel a nedvességet, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.

Keverjük össze a mustárokat, a mézet, a fokhagymaport és a füstölt paprikát.

Forgassuk a combokat a szószba, hogy mindenhol bevonja őket. Tegyük őket a tepsibe, öntsük rájuk a tálban maradt szószt. 

Toljuk a sütőbe 45-50 percre, míg puha nem lesz a hús. Félidőnél forgassuk át a combokat.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük