Lassan sült sertésoldalas fűszeres páccal: omlós és nagyon finom

Lassan sült sertésoldalas cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fűszeres sertésoldalas lassú sütéssel készül, ennek köszönhetően ellenállhatatlanul omlós. Annyira puha, hogy magától leomlik a csontról.

A téli hideg időben jólesik a sült hús, mely bármilyen körettel kínálva nagyszerű. Én most sertésoldalast készítettem, amit különleges pácban pihentettem egy éjszakán át, másnap pedig lassan sütöttem készre. Ennek a technikának köszönhetően az oldalas vajpuhára sült.

Mivel kínáljuk?

A hazai konyha kedvencét krumplival vagy rizzsel is kínálhatod. Remekül passzol hozzá a savanyúság, kenyér vagy saláta, de még főzelékkel is remek lakoma.

Lassan sült sertésoldalas

Lassan sült sertésoldalas ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál csípős paprikakrém
  • 3 evőkanál méz (opcionális)
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1.5 kg sertésoldalas
  • zsír vagy olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A ketchupot mérjük keverőtálba és adjuk hozzá a mustárt, olajat, csípős paprikakrémet, mézet, füstölt paprikát, fokhagymát, sót és borsot.

A lehártyázott oldalast vágjuk darabokra vagy hagyjuk egészben, és kenjük be alaposan a mázzal, majd fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap egy tepsit kenjünk ki zsírral vagy olajjal, majd helyezzük bele a bepácolt oldalast. Ezután a tepsit fedjük le és toljuk 140 fokosra előmelegített sütőbe 100-120 percre. A sütési idő végeztével szedjük le a fóliát és emeljük a sütő hőfokát 200 fokra. A húst toljuk vissza a sütőbe, és fordítgatva süssük szép pirosra. (10-20 perc, de sütőtől függően akár több is lehet).

Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük