Lassan sült sertésoldalas fűszeres páccal: omlós és nagyon finom
A fűszeres sertésoldalas lassú sütéssel készül, ennek köszönhetően ellenállhatatlanul omlós. Annyira puha, hogy magától leomlik a csontról.
A téli hideg időben jólesik a sült hús, mely bármilyen körettel kínálva nagyszerű. Én most sertésoldalast készítettem, amit különleges pácban pihentettem egy éjszakán át, másnap pedig lassan sütöttem készre. Ennek a technikának köszönhetően az oldalas vajpuhára sült.
Mivel kínáljuk?
A hazai konyha kedvencét krumplival vagy rizzsel is kínálhatod. Remekül passzol hozzá a savanyúság, kenyér vagy saláta, de még főzelékkel is remek lakoma.
Lassan sült sertésoldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 bögre ketchup
- 1 evőkanál mustár
- 5 evőkanál olaj
- 3 evőkanál csípős paprikakrém
- 3 evőkanál méz (opcionális)
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1.5 kg sertésoldalas
- zsír vagy olaj szükség szerint
Elkészítés:
A ketchupot mérjük keverőtálba és adjuk hozzá a mustárt, olajat, csípős paprikakrémet, mézet, füstölt paprikát, fokhagymát, sót és borsot.
A lehártyázott oldalast vágjuk darabokra vagy hagyjuk egészben, és kenjük be alaposan a mázzal, majd fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap egy tepsit kenjünk ki zsírral vagy olajjal, majd helyezzük bele a bepácolt oldalast. Ezután a tepsit fedjük le és toljuk 140 fokosra előmelegített sütőbe 100-120 percre. A sütési idő végeztével szedjük le a fóliát és emeljük a sütő hőfokát 200 fokra. A húst toljuk vissza a sütőbe, és fordítgatva süssük szép pirosra. (10-20 perc, de sütőtől függően akár több is lehet).
-
2024-04-13 07:52:01
-
2024-04-11 06:32:01
-
2024-04-09 08:52:01
Fotók: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!