
Könnyed, tavaszi spárgakrémleves: citrom teszi üdévé
A spárgából készült krémleves könnyed, selymes és vitamindús, és a citromtól lesz nagyon frissítő.
Tavasszal végre megjelennek a piacokon a zsenge, friss zöldségek is, amelyekből könnyed és ízletes ételeket készíthetünk: ezúttal egy zöldborsólevest mutatunk!
A vöröshagyma és a bors finoman fűszerezi a levest, a petrezselyemzöld és az extra zsenge borsó pedig frissességet kölcsönöz neki. Az alaplé igazán karakteres ízét mégis a pirospaprika teszi teljessé!
Ízlés szerint gazdagítható még burgonyával, zellergumóval és fokhagymával.
Hámozzuk meg a fehér- és sárgarépát, majd vágjuk karikára.
A petrezselymet öblítsük le, majd aprítsuk fel és tegyük félre.
A vöröshagymát is tisztítsuk meg, majd aprítsuk kis kockákra. Egy nagyobb méretű lábasban dinszteljük meg egy kevés olívaolajon.
Adjuk hozzá a répákat, a zöldborsót, majd öntsük fel 2 liter vízzel.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal, végül adjuk a léhez a felaprított petrezselymet is, és főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ez kb. 25 perc.
Ez idő alatt készítsük el a galuskát. Egy tálban keverjük össze a hozzávalóit: a tojást, a lisztet és a sót.
Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, pirítsuk meg rajta a pirospaprikát és a lisztet. Ezt követően öntsük fel 1 dl vízzel, majd adjuk hozzá a leveshez és forraljuk fel.
Borítsuk a galuska tésztáját egy vágódeszkára, és egy kés segítségével szaggassuk a levesbe.
Hagyjuk a levest még pár percig a tűzön, majd vegyük le, és tálaljuk forrón.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu