Kevés kalóriás csirkemell fokhagymával és oregánóval: minimális zsiradék kell hozzá
Ebben az oregánós csirkemellben alig van kalória, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.
Ha csak 10 perced van meleg ebédet vagy vacsorát készíteni, próbáld ki ezt a nagyon egyszerű, de isteni ételt. Egy nagyon kedves kolléganőmtől kaptam meg ezt a szuper családi receptet, ami azonnal rabul ejtett már elmondás alapján is. Amellett, hogy elképesztően finom, nagy előnye, hogy alig kell hozzá valami, és minimális vele a tényleges munka.
A mutatós fogás csirkemellből, tojásból, tejfölből és sok-sok sajtból áll össze. A hús vajpuha és omlós lesz a sütőben, a tetejére pedig szinte egy légies, sajtos omlett sül rá. A végeredmény mennyei, ráadásul könnyen szeletelhető, így nagyon jól mutat majd a tányéron.
A csirkemellfilét vágjuk hosszában vékony szeletekre. Kenjük le kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk. Tegyük őket egy 20x25 centis tepsibe úgy, hogy befedjék annak az alját, ha szükséges, „méretre lehet szabni” a hússzeleteket.
A tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot keverjük alaposan össze egy tálban, picit sózzuk. Öntsük a csirkemellszeletek tetejére, hogy mindenhova jusson belőle. Toljuk a sütőbe 30 percre. Ha szép piros a tojásos-tejfölös réteg, de a húst még keménynek érezzük, fedjük le a tepsit alufóliával, hogy ne süljön tovább a teteje, majd tegyük vissza még 10-15 percre. MInél vékonyabbak voltak a szeletek, annál kevesebb idő kell neki.
Várjunk, míg picit hűl, majd kockákra vágva, körettel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors