Selmeczi krumpli a nagyi receptes füzetéből: néhány alapanyagból, egyszerűen készül
Az ügyes kezű nagymamák néhány szerény alapanyagból is csodát tesznek a családi étkezőasztalra, a Selmeczi krumpli is ilyen.
A főtt tojással, zöldségekkel és tejföllel kevert főtt burgonya ízletes étel, melegen és hidegen is jólesik. A krumplis étel önmagában kínálva is első osztályú, főleg, ha húsmentes napot tervezel. Természetesen köretként is megállja a helyét, sültek mellé remekül illik.
Ha egytálételként kerülne az asztalra, de hiányolnád belőle a húst, akkor sült virsli vagy kolbászkarikák is keverhetők a krumplihoz, vagy pirosra sült szalonna. Az étel jól fűszerezhető, érdemes kipróbálni kaporral, rozmaringgal vagy kakukkfűvel bolondítva.
A burgonyát mossuk meg, majd héjában főzzük puhára. Ezután hűtsük ki és karikázzuk fel.
A tojást forrásban lévő vízben főzzük 8-12 percig. Ezután hűtsük ki, pucoljuk meg és karikázzuk fel.
A lila hagymát és a zellert mossuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
A krumplit forgassuk egybe a tojással, lila hagymával, zellerrel, sóval, borssal és tejföllel. Ha szeretnénk, finomra aprított petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu