![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A 10 legjobb egytálétel, hogy ne kelljen a köreten gondolkodni: biztosan jóllaksz velük
![dahl](https://kep.index.hu/1/0/4267/42670/426706/42670660_3256994_e4990a8e113346fe2e758fe2275d44de_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha nem szeretnél mindennap a konyhában ácsorogni, készíts egy finom egytálételt, így pár napig megspórolhatod a főzést, és a köreten sem kell aggódnod, hogy sok vagy kevés lett.
Ebben a válogatásban a kedvenc egytálételeinket szedtük egy csokorba, találsz lassabb és gyorsabb recepteket is, de az biztos, hogy nem kell a köreten törnöd a fejed, ha ezeket készíted el. Nagy előnyük, hogy hatalmas adagban készülnek, és másnap is ugyanolyan, ha nem még finomabbak, mint frissen, úgyhogy előre is megfőzheted őket, így pár napig nem kell majd a konyhában állnod.
Indiai lencsefőzelék
Ha szereted a hagyományos lencsefőzeléket, mindenképp adj egy esélyt az indiai változatnak, a dahlnak, a melegítő fűszerekkel készült ragu illatos és isteni finom. Ez a változat krumplival és spenóttal egészült ki, az alapját pedig vörös lencse képezi, amelynek nagy előnye, hogy kevésbé puffaszt és pillanatok alatt megfő. A dahlban paradicsom is helyet kap, ennek a savasságát kókusztej lágyítja.
![egytálétel](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42669/426693/42669352_9716beb841c7181bcf90c2f71b960570_wm.jpg)
Marhahús káposztával, paradicsommal
Alig kell valami ehhez a laktató egytálételhez, ráadásul viszonylag gyorsan és kevés munkával készül. Az alapja darált marhahús, mellé répa, káposzta, hagyma, paradicsom kerül, ahogy az ízek összeérnek, tökéletes fogás születik. A fűszerezést nem kell túlgondolni, de ha egy kevés petrezselymet is keversz bele, picit frissebbé teheted az összhatást.
![káposztáshús](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42669/426693/42669394_807e4f775bd83ef6e3b2097592216765_wm.jpg)
Brassói
Egy igazi klasszikussal folytatjuk az egytálételek sorát, a brassói hatalmas kedvenc, amely legtöbbször sertésből készül, és érdemes mellé szalonnát is keverni, hogy igazán szaftos legyen. A sült krumplival egybeforgatott húst nem lehet nem szeretni, ha eddig még nem készítettél brassóit, itt az idő.
![42069122 a0f6e93de87437a77b73ee13506c797b wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42669/426694/42669464_f8e491e77c9586851f0b47040d64c967_wm.jpg)
Chilis bab
A chilis bab az egyik kedvenc egytálételem, amellett, hogy laktató és finom, nem nehéz az elkészítése sem. Vannak, akik kukoricával dúsítják a ragut, de ami nem hiányozhat belőle, az a bab, a paradicsom, a darált hús és a karakteres fűszerek. A római kömény és a chili kötelező eleme, de sokan étcsokit is főznek bele, hogy picit különlegesebb legyen.
![egytálétel2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42669/426694/42669498_f2d07ba1e22da400abdc4639199129e2_wm.jpg)
Bácskai rizses hús
Ismét egy nagyiféle recept, a bácskai rizses hús is nagy kedvenc, ha eddig csak a menzás változatot kóstoltad, készítsd el házilag is. Lényegében egy sűrű, szaftos pörköltet kell főzni, majd a rizzsel egybeforgatni, nem lehet elrontani. Hogy igazán finom legyen a ragu, érdemes paradicsomot és paprikát is főzni bele, akár hegyes erőset, hogy csípősebb legyen.
![41938792 9691e1cde51914197111b79f7adc5cdf wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42669/426695/42669562_559abcf16ec268ecf4127b7caada5cda_wm.jpg)
Francia sólet
Ha szereted a sóletet, a francia változatot, a cassoulet-t is imádni fogod, ugyanúgy lassú lángon, sokáig fő, a sütőben érnek össze az ízek. A kóser sóletben nem lehet disznóhús, a francia receptbe viszont épphogy sertéslapocka, szalonna és kolbász kerül, picit füstös és nagyon gazdag ízvilágú lesz.
![cassoulet](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42669/426697/42669746_7c702f80506c7f7c1e65f50fbc10833e_wm.jpg)
Brokkolis-csirkés egytál
Ha egy kicsit különlegesebb egytálételt készítenél, próbáld ki ezt a csirkés-brokkolis változatot, a hús és a zöldség rizzsel együtt sül, így nem kell a köreten gondolkodnod. A fogás tetejét pirult sajt koronázza meg, mennyei lesz a végeredmény. Amellett, hogy laktató és isteni, nagy előnye, hogy másnap is finom, nyugodtan elkészítheted több napra előre.
![41816462 182eac0a0a1867273a95b3b4e584d1bf wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42669/426698/42669824_df03030f851787b882e002f8425b6c66_wm.jpg)
Csicseriborsós-kolbászos ragu
Olyan laktató, mint a sólet, mégis más ez a ragu, ahogy a neve is sugallja, bab helyett csicseriborsó gazdagítja, mellé kolbász, kelkáposzta és paprika kerül. Utóbbit érdemes megsütni, hogy egy kis füstösséget csempésszen a fogásba. Ha több lével készíted, tartalmas levesként is megállja a helyét, így is-úgy is jóllakat.
![egytálétel4](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42669/426699/42669934_25df28a38e6c8bd8941221ba810dc5dd_wm.jpg)
Rakott krumpli
Ha egytálétel, a rakott krumpli nem maradhat ki a sorból, a magyaros fogás jó sok kolbásszal és tejföllel a legfinomabb, úgy lesz igazán szaftos. Akár maradékmentő receptnek sem utolsó, ha nem fogyott el a főtt krumpli vagy a tojás, nyugodtan szeld bele. Átmelegítve még finomabb, úgyhogy készíts egy jó nagy tepsivel, másnap is kínálhatod.
![40175019 e34c6d43c585c1fdaa6f61dbf3b3120c wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42669/426699/42669994_7c6994ee134f1500c52db1bf60a25527_wm.jpg)
Krumpliszeletek alatt sült ragu
A húsos-zöldséges ragu önmagában is finom, de ha pirult krumpliszeletek borítják, egészen fenséges egytálételt tálalhatsz. Darált marhahús az étel alapja, amely ahogy összesül a zöldségekkel a sütőben, mennyei lesz. A fűszerezése minimalista, egy kevés kakukkfű ízesíti csak, de ha szeretnéd, chilivel is gazdagíthatod.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors