Pillekönnyű, tejkrémmel töltött piskóta: készítsd el otthon a nagy kedvencet

Nyomtatás
kinder-paradiso
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Selymes, édes tejkrém és puha, légies piskóta találkozása ez a sütemény, csak szeretni lehet!

Sokak kedvenc desszertjét, a Kinder Paradisót próbáltuk meg újraalkotni házilag, a végeredmény pedig hatalmas sikert aratott! A tésztája habkönnyű és légies lett, a krém pedig mennyei, édes, selymes, egy valódi álom.

Bár picit időigényes a süti elkészítése, nem nehéz, a részfolyamatok mind-mind egyszerűen kivitelezhetők, főleg, ha az alábbi tippeket követed. Hogy a krém és a tészta is tökéletes legyen, ezekre figyelj!

Tészta

  • A tojáshabot spatulával forgasd a többi alapanyaghoz, úgy nem törik össze.
  • Keverj egy kevés sütőport is a tésztába, úgy biztosan szépen megnő. 
  • Ne ijedj meg, ha a sütőből kivéve kicsit összeesik a piskóta, ez természetes.
  • Várd meg, míg teljesen kihűl, mielőtt továbbdolgoznál vele.

Krém

  • Várd meg, míg teljesen kihűl a tejes krém alapja, különben a tejszínhab megolvad, szétfolyik.
  • A habtejszínhez keverj egy zacskó habfixálót is, így garantáltan stabil habot kapsz majd a végén.

A kész sütit mindenképp tedd a hűtőbe 2-3 órára, mielőtt szeletelnéd!

Tejkrémmel töltött piskóta

kinder-paradiso2

Hozzávalók 6 szelethez

Piskóta:

  • 4 db tojás
  • 220 g cukor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 80 g keményítő
  • 3 ek liszt
  • 1 tk sütőpor

Töltelék:

  • 120 ml tej
  • 2 ek keményítő
  • 1 ek méz
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 200 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 ek porcukor (+ a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Kezdjük a töltelékkel: a tejet és a keményítőt keverjük össze egy kis lábasban, míg utóbbi fel nem oldódik benne. Tegyük alacsony lángra, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Ekkor húzzuk le a tűzről, keverjük bele a mézet és a vaníliakivonatot. Fedjük le a krémet folpackkal (úgy, hogy érintkezzen a krémmel), majd tegyük félre, míg szobahőmérsékletűre hűl.

Közben készítsük el a piskótát: melegítsük elő a sütőt 160 fokra, béleljünk ki sütőpapírral egy 22x22 centis tepsit, az oldalaira is jusson.

Egy nagy tálban keverjük össze a keményítőt, lisztet, sütőport, tegyük félre.

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük habbá. Mikor már hófehér és kezd összeállni habbá, kezdjük el hozzáadni a cukor felét, közben folyamatosan keverjük. A végére egy fényes, kemény habot fogunk kapni.

Egy harmadik tálban verjük habosra a tojássárgáját és a cukor másik felét, adjuk hozzá a vaníliakivonatot is. Akkor jó, mikor kivilágosodik a színe.

Keverjük a lisztes keverék egyharmadát a tojássárgájához, egy spatulával forgassuk össze. Ekkor adjuk hozzá a tojáshab egyharmadát, azzal is óvatosan forgassuk össze. Ezt addig ismételjük, míg az összes lisztet és tojáshabot bele nem kevertük, és egy könnyed, csomómentes tésztát nem kaptunk.

Öntsük a tésztát a tepsibe, egyengessük el, majd toljuk a sütőbe 35-40 percre, míg a teteje aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk 5 percig hűlni a tepsiben, majd a sütőpapír segítségével emeljük ki, hagyjuk kihűlni.

Folytassuk a tölteléket, ha a tejes krém kihűlt.

A habtejszínt a porcukorral együtt kezdjük el felverni, majd mikor kezd összeállni, adjuk hozzá a habfixálót is. Verjük habbá, majd robotgép segítségével dolgozzuk bele a tejes krémet is.

A kihűlt piskótát vágjuk hosszában félbe, majd az alsó lapon oszlassuk szét a krémet. Tegyük a tetejére a másik lapot, majd az egyészet tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon